Autogeneral Scoala de soferi - Bucuresti

Categoria AM - Mopede

. PREZENTARE

CATEGORIA AM - MOPEDE

Moped - vehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depaşeşte 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depaşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul uşor, astfel cum este definit la pt. 6 partea A din anexa nr. 1 la secţiunea 4 din Reglementările privind omologarea de tip şi eliberarea carţii de identitate a vehiculelor rutiere, precum şi omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 211/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

2. CURSUL AUTO

DURATA CURSULUI este de 2 săptămâni, timp în care efectuează 24 ore de pregătire teoretică şi 8 ore de pregătire practică în poligon (pregătirea teoretică o precede pe cea practică).

Pentru solicitanţii care au adeverinţă de la o şcoală de conducători auto, cursul durează o săptămână, timp în care efectuează 24 ore pregătire teoretică şi 4 ore pregătire practică în poligon. 

OBLIGAŢIILE CURSANTULUI

- să se prezinte la orele de pregătire teoretică şi practică în stare psiho-fizică corespunzătoare;- să posede asupra sa cartea (buletinul) de identitate şi caietul cursantului;  - să respecte programa de învăţământ şi indicaţiille instructorului auto; - să promoveze testele finale de absolvire a şcolii.

3. TAXE(inclusiv combustibilul)

CATEGORIA AM - 300,00 lei

CATEGORIA AM (când posedă adeverinţa) - 150,00 lei

Tariful de şcolarizare poate fi plătit integral sau în două rate, prima rată fiind de 1/2 din preţul contractului. Tariful de şcolarizare va fi achitat integral până la efectuarea a 2/3 din numărul orelor de pregătire practică, în caz contrar se vor aplica penalităţi de 0,5% din valoarea sumei neachitate, pentru fiecare zi de intârziere.

Se poate plăti în numerar la casieria şcolii sau prin ordin de plată in contul nr.:

RO52BRDE 410SV208285541100BRD - ACADEMIEI  sau  RO19TREZ7005069XXX005255 - TREZORERIA MUN. BUCURESTI

4. ÎNSCRIEREA LA CURSURI

CONDIŢII PENTRU ÎNSCRIERE

- vârsta: 16 ani fără trei luni;

- Apt din punct de vedere medical - aviz obtinut numai de la unitatea medicala agreata de scoala noastra ;

- Apt din punct de vedere psihologic - aviz obtinut numai de la laboratorul scolii noastre ;

- să nu fi fost condamnat definitiv pentru infracţiunile prevăzute la art.24 alin.6 din OUG nr.195/2002, cu excepţia cazurilor când a intervenit una din situaţiile prevăzute la art.116 din alin.1 din OUG nr.195/2002.

Înscrierea la cursuri se face la Sediul S.C. AUTOGENERAL S.A. după următorul program:

Luni - Vineri  08:00 - 20:00

Sâmbătă       08:00 - 13:00

      Duminică Închis

La înscriere este necesară achitarea cel puţin a primei rate şi prezentarea documentului de identitate ;

S.C. AUTOGENERAL S.A. oferă contracost suport de curs, legislaţie rutieră, întrebări şi răspunsuri.

5. DOCUMENTE

Dosarul pentru examen, cuprinde:

- Fişa de Şcolarizare eliberată de Şcoală;

- Cerere de înscriere la examen, Domnule Şef Serviciu;

- Cazier judiciar (cu menţiunea, pentru examen auto);

- Chitanţa ce reprezintă contravaloarea permisului de conducere plătite la CEC BANK sau la trezorerie;

COPII XEROX: - carte identitate, permis de conducere (dacă este cazul).

Act notarial al Reprezentantului legal că este de acord ca persoana minoră să susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere (dacă este cazul)

Pentru solicitanţii care au adeverinţă, la dosar se ataşează Fişa Medicală şi Avizul Psihologic în original.

6. ÎNSCRIEREA LA EXAMEN

Cursantii care au domiciliul ori resedinta (flotant) in municipiul Bucuresti sau jud. Ilfov se va prezenta pentru sustinerea probei teoretice la ghiseul SPCRPCIV Bucuresti sau Ilfov din sos. Pipera nr. 49 sector 2, avind asupra sa dosarul de examinare eliberat de scoala de conducatori auto, examen pe care il va sustine in aceeasi zi.

♦ Dupa promovarea examenului teeoretic cursantul se va prezenta de indata la dispeceratul scolii noastre pentru programarea probei de traseu, ce se realizeaza prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de DRPCIV - MAI.

In situatia in care cursantul se programeaza personal pentru proba de traseu la ghiseul SPCRPCIV Bucuresti sau Ilfov, scoala v-a putea asigura autovehiculul scoala numai daca acesta nu este afectat altei activitati la data si in intervalul orar pentru care s-a facut solicitarea, situatie in care scoala este exonerata de obligatia de a trimite autovehiculul scoala la examen.

 Scoala v-a realiza programarea la proba de traseu numai dupa punerea in functiune a portalului electronic de catre DRPCIV - MAI.

 Cursanţii care domiciliază în alte judeţe vor depune personal dosarul la SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR din judeţele respective.

7. EXAMENUL AUTO

Examenul constă într-o proba teoretică şi una practică, în poligon. Proba teoretică se susţine pe calculator şi constă în rezolvarea unui chestionar de cunoaştere a regulilor de circulaţie ce conţine 20 de întrebări. Timpul afectat rezolvării unui chestionar de cunoaştere a regulilor de circulaţie este de 20 de minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 17 întrebări rezolvate corect.Proba practică constă în efectuarea unor manevre în poligon într-un anumit timp.

Galerie foto
  • ...