Scoala Gimnaziala Nr. 117

Istoric

Scoala a fost înfiintata în anul 1975, la 15 septembrie, având în dotare 24 sali de clasa, 2 ateliere-scoala (lacatuserie si croitorie), 2 cabinete medicale, o sala pentru biblioteca, 1 laborator (fizica-chimie); curtea interioara a fost de la început asfaltata. Consemnam existenta unei sali pentru secretariat si cabinetul directorului.

La început planul de scolarizare a fost dat pentru 17 clase. Cadrele didactice titulare erau foarte putine (profesori, învatatori) transferate de la Scoala Nr.156 din Militari, iar personalul administrativ era format din: secretar, administrator si bibliotecar. Treptat au luat fiinta noi clase datorita mutarii cetatenilor în noile blocuri date în folosinta si a amenajarii unei colonii pentru muncitorii care lucrau la construirea statiei de metrou. S-a ajuns astfel în anul 1979 la 90 de clase si s-a învatat în trei schimburi. A luat fiinta un semiinternat care a functionat la început cu un numar de 80 de elevi, ajungând în prezent la un numar de 120 elevi. 

În prezent scoala beneficiaza de programul „Scoala dupa scoala”, sustinut de Primaria Sector 6 Bucuresti. În acest program sunt înscrisi 180 elevi. În prezent scoala functioneaza în doua corpuri de cladiri, având 36 de sali de clasa, 3 cabinete (lb.romana, lb.engleza, matematica), 2 laboratoare (chimie si informatica - cu un numar de 17 calculatoare conectate la reteaua de internet si 17 laptop-uri), o biblioteca cu un numar de 14325 volume, o sala de sportteren de sport amenajat în curtea scolii, cabinet stomatologiccabinet medical pediatrie si un cabinet de psihologie, cabinetele sunt deservite de medici specialisti, asistente medicale si psiholog). 

Personalul didactic de predare – învatare este format dintr-un numar de 79 cadre didactice, dintre care 65 sunt cadre didactice titulare si 14 cadre didactice cu statut de suplinitor. 

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0214302040; 0784236131
Str. Fabricii, Nr. 22, Sector 6, Bucuresti
Distribuie