Neagoe Basarab Voievod, Scoala Gimnaziala (fosta Nr.16) - Bucuresti

Istoric

Scoala gimnaziala „Voievod Neagoe Basarab”, cu denumirea veche Scoala gimnaziala nr.16,  a fost data în folosinta la 1 septembrie 1964. A fost consolidata în anii 1994-1995, iar începând cu anul scolar 2009-2010 a intrat în programul de reabilitare B.E.I.

Scoala este situata în cartierul Balta Alba, la intersectia bulevardelor Nicolae Grigorescu, Basarabia si Chisinau. Este formata din parter si 2 etaje, fiind recent renovata în cadrul programului B.E.I. Dispune de mobilier nou în toate salile de clasa si laboratoare, precum si de o sala mare de sport în curs de finisare.

Limbile straine predate sunt limba engleza (limba moderna 1) si limba franceza (limba moderna 2).

În perioada 2007-2015, a existat în oferta scolara alternativa educationala STEP BY STEP.

Un alt pas important în dezvoltarea scolii s-a realizat odata cu avizarea unui nou nivel educational – învatamânt prescolar (gradinita cu program normal – din anul scolar 2013-2014), sub coordonarea si îndrumarea doamnei director Hrisanti Bulugea.

La 1 septembrie 2014, dupa 50 de ani de existenta continua sub denumirea Scoala nr.16, în drumul spre conturarea unei identitati clare, scoala primeste numele de „Voievod Neagoe Basarab” .

Jubileul scolar a fost sarbatorit împreuna – elevi, cadre didactice, parinti- în perioada 5-8 mai 2015, prin evenimente sportive, artistice, culturale, stiintifice.

Jubileul s-a bucurat de prezenta unor invitati din comunitatea locala: primul director al scolii, d-l Rotaru Alexei, fosti profesori, fosti elevi – actuali parinti, precum si din Uniunea Europeana, d-l Nick Mead, profesor asociat la Facultatea de Stiinte Umaniste si Sociale, Universitatea Oxford Brookes, Marea Britanie.

Elementul de identitate scolara pentru elevi este vesta (bleumarin cu verde) cu emblema brodata si accesorii (esarfa pentru fete si cravata pentru baieti).

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213403313; 0374464076
Intr. Constantin Brancusi, nr. 7, sector 3, Bucuresti
Distribuie