Alexandru Costescu - Scoala Gimnaziala Nr. 182 - Bucuresti

Istoric Scoala

  La 29 septembrie 1929 începe constructia scolii pe terenul donat de familia Costescu, motiv pentru care va purta numele de „SCOALA COSTEASCA”. Vechea denumire a fost schimbata abia în anul 2002 în SCOALA NR. 182 CU CLASELE I-VIII „PROF. ALEXANDRU COSTESCU”.

Din momentul darii in folosinta, cladire scolii va fi consolidata progresiv, în functie de fondurile existente.

În anul 1930, în aceasta actiune, un rol deosebit l-au avut oficialitatile locale din primarie si consiliul comunal.

Desi pentru început scoala a functionat separat ca scoala de fete si scoala de baieti, în 1935 s-a trecut la învatamântul mixt.

Cladirea scolii a fost deosebit de afectata de bombardamente în timpul celui de al doilea razboi mondial, zidurile sale fiind distruse în mare parte.

Între anii 1944 si 1945 cladirea s-a aflat în reparatii, cursurile desfasurându-se în case închiriate.

Dupa terminarea razboiului, viata scolii a intrat în ritmul ei firesc adaptându-se conditiilor economice si social-politice ale vremii.

Datorita existentei unui corp profesoral cu o înalta pregatire profesionala si cu dragoste si pasiune pentru activitatea didactica, dar si a unui director de exceptie, învatatorul-institutor Nicolae Necula, scoala si-a pastrat menirea ei de formator si îndrumator de constiinte.

În 1997 a început derularea proiectului de renovare a cladirii scolii care s-a încheiat în anul 2000, scoala dispunând acum de o cladire moderna si îngrijita.

Scoala functioneaza la parametri optimi datorita eforturilor sustinute ale cadrelor didactice care s-au dedicat profesiei lor, dar si a parintilor si persoanelor care doresc sa-si educe copiii într-o institutie moderna compatibila cu evolutia stiintei si tehnicii.

 
Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0216674540
Str. Amintirii, Nr. 26, Sector 1, Bucuresti
Distribuie