Tudor Arghezi, Scoala Gimnaziala Nr. 19 - Bucuresti

Misiunea scolii

Educatia nu este un privilegiu pentru cativa, ci este un drept al tuturor. De aceea, scoala noastra trebuie sa fie deschisa tuturor celor care au nevoie de educatie.

Prioritatea scolii noastre ne propunem sa fie pregatirea elevilor pentru o lume in schimbare, formandu-le capacitati, deprinderi si competente care sa le permita sa-si gaseasca locul cuvenit si menirea in societate.

Scoala noastra trebuie sa satisfaca nevoia elevului – copil de a se simti invatat, integrat in colectiv si apt de a fi “imbratisat” ulterior de societate. “Roadele” scolii noastre vor fi viitori buni cetateni, cetateni de tip european, cetateni de tip green-peace. Scoala noastra trebuie sa devina un sustinator si catalizator al comunitatii.

Ne propunem sa respectam fiecare elev, indiferent de rezultatele lui scolare, incercand sa identificam atuurile si aptitudinile fiecaruia pentru a le putea valorifica la maxim potentialul. Dascalii scolii noastre trebuie sa utilizeze metode activ-participative de invatare interactiva, de stimulare a gandirii critice si a muncii in echipa, care vor motiva elevii pe durata procesului educational.

Pentru a-si mentine renumele de scoala “de centru’’, institutia noastra trebuie sa tina pasul cu progresul si evolutia necesitatilor societatii, sa devina o scoala moderna cu cabinete si laboratoare dotate la nivel european.

In acest scop, vom stabili parteneriate benefice cu institutii publice si private, cu institutii locale, nationale si internationale.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213169187
Str. Tudor Arghezi, Nr. 46-50, Sector 2, Bucuresti
Distribuie