Marin Sorescu, Scoala Gimnaziala Nr. 194 - Bucuresti

Istoric

In anul 1967, in acest loc din fosta "mahala Mandravela"- una ca oricare alta din marginea Bucurestiului acelor timpuri, a fost cladita Scoala nr.194.
Ziua de 15 septembrie 1967 a fost o zi parguita, aurita ca o gutuie si vesela ca o hora. In curtea scolii s-a adunat o puzderie de copii si parinti, toti privind curiosi spre cei care urmau sa-si dovedeasca talentul de dascali. Profesorii nostri de aur...
In anul 1997, cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la infiintare, scoala a primit numele poetului Marin Sorescu, si s-a stabilit ziua de nastere a poetului, 19 februarie, ca data aniversara a scolii.
Prin implicarea totala a tuturor echipelor de conducere, marcate de la inceput de primul director dl. Petre Neagu, ulterior de dl. Vasile Mihalache si terminand cu actualul director, d-na Florica Baluta, fiecare an care a trecut, a dovedit ca munca in echipa corect orientata, a dat roade si a stabilit un loc binemeritat al scolii in ierarhia valorilor.
Ne bucuram ca memoria locurilor si memoria faptelor consemneaza trecerea prin scoala a unor personalitati marcante ale vietii politice, economice si culturale.
Alaturi de marele sufletist care este domnul profesor Vasile Mihalache, fost primar al sectorului 4, si de doamna Silvia Florea, Inspector general in MEC, se afla astazi fosti elevi ai scolii: Diana Rotaru-Director al editurii Teora, Viorel Nicolau - responsabil al departamentului cultural in cadrul programului national de televiziune TVR1, Dan Delegeanu - viceprimar al sectorului 4, Victor Dima autor al actualei steme a Romaniei, Ciprian Porumb - scrimeur de performanta, o intreaga pleiada de medici, arhitecti, avocati, ingineri, directori de institutii, oameni de afaceri din tara si strainatate si, nu in ultimul rand dascali, incepand cu gradinita (Dorina Dobre) si terminand cu Politehnica Bucuresti (Cornel Balan)
Scoala are o echipa de invatatori deosebit de bine  pregatiti care formeaza elevii si ii predau profesorilor care "slefuiesc diamantele gata descoperite", facandu-le sa straluceasca.
Corpul  profesoral al scolii este foarte bine pregatit, cu o  mare deschidere spre initiative creatoare, sprijinit permanent de personalul didactic auxiliar si cel nedidactic.
Avem un imn al nostru, sigla si steag, diplome si reviste, uniforma si insigna a scolii. Avem elevi deosebiti si un colectiv de parinti care a inteles menirea scolii.
Personalitatea scolii noastre se distinge printr-o oferta educationala deosebita, prin proiecte indraznete si realizabile, prin rezultate pe plan scolar si extrascolar cu care ne mandrim.
Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0214610790
Bd. Alexandru Obregia, Nr. 3A, Sector 4, Bucuresti
Distribuie