Federico Garcia Lorca, Scoala Gimnaziala Nr.196

Istoric Scoala

Scoala Gimnaziala “Federico García Lorca” s-a înfiintat în anul 1967, ca o necesitate a scolarizarii copiilor din aceasta parte a cartierului Titan, nou construit în acel timp.

Scoala a fost asociata multi ani cu imaginea betonierei, aflata în vecinatatea scolii. Ani de zile, conducerea scolii s-a implicat activ în atentionarea opiniei publice si a forurilor competente asupra necesitatii desfiintarii acestui obiectiv industrial, pentru reducerea poluarii atmosferice si pentru asigurarea unui climat sanatos pentru locuitorii acestui cartier.

În 1990 betoniera a fost închisa si, ulterior demolata, calitatea mediului ambiant  s-a ameliorat. Totusi, necesitatea unui punct de reper concret a determinat ca numele de  “Scoala de la betoniera” sa fie mentinut. Aceasta în ciuda faptului ca de pe bancile acestei institutii au iesit absolventi care au ajuns în functii de conducere în Inspectorate scolare, licee si scoli bucurestene,  autori de programe si de manuale, profesori din învatamântul superior.

 
Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213403710
Str. Cozla, nr. 2, sector 3, Bucuresti
Distribuie