Scoala Gimnaziala Nr. 49 - Bucuresti

Scurt istoric

Scoala Gimnaziala nr. 49 s-a înfiintat si a fost data în folosinta la 1 septembrie 1957. Înfiintarea scolii raspundea unei necesitati stringente clar exprimate în multe memorii adresate Ministerului Învatamântului de catre locuitorii cartierului Vatra Luminoasa, majoritatea muncitori la Uzinele Malaxa.

În urma aprobarii Ministerului Învatamântului, scoala a fost construita de catre Primaria sectorului 2 din surse bugetare, fiind alcatuita dintr-un singur corp cu parter si doua etaje.

Primul director al scolii a fost doamna profesoara Elena Alexandrescu, venita de la Scoala nr. 57, care, ajutata de doamna profesoara Sofia Draghici, director adjunct, si de primul colectiv de profesori a desfasurat o energica si meritorie activitate organizatorica si administrativa pentru consolidarea noii unitati de învatamânt.

Înca de la înfiintare, scoala a functionat cu trei clase paralele pentru fiecare an de studiu. Din cauza spatiului restrâns (15 sali de clasa), activitatea se desfasura în doua schimburi: clasele primare – dimineata, clasele gimnaziale – dupa-amiaza.

Limbile straine studiate în scoala au fost, la început, italiana si franceza, apoi engleza si franceza.

În perioada 2009-2011, localul scolii a fost reabilitat si extins cu sase sali de clasa si o sala de sport, prin programul BEI.

În anul 2022 s-a finalizat procesul de modernizare a scolii, început în urma cu trei ani, în urma caruia toate salile de clasa au fost dotate cu mobilier nou, computere si table inteligente.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0212502444
Str. Vatra Luminoasa, Nr. 99, Sector 2, Bucuresti
Distribuie