Scoala Gimnaziala Nr. 71 - Bucuresti

GRADINITA REGINA MARIA

Istoric: Înfiintata în anul 1911 sub numele de Gradinita REGINA MARIA, actuala Gradinita a Scolii Gimnaziale nr.71 a fost fondata si finantata de “Societatea Ortodoxa a Femeilor Române”. La acea data se numea “Scoala pentru copii mici” si urmarea sa ajute familiile sarace cu multi copii din acest cartier marginas al Bucurestiului. Sub patronajul societatii, copiii primeau asistenta medicala, rechizite, îmbracaminte si alte ajutoare.
De aproape 100 de ani Gradinita “Regina Maria” îsi continua traditia de a educa si forma prescolarii, pastrându-si renumele de locas de învatamânt apreciat foarte mult de parinti.


TRADITII ALE GRADINITEI

Din anul 1990 si pâna în prezent Gradinita “Regina Maria” a urmarit consecvent sa promoveze si sa încurajeze aptitudinile literare, muzicale, dramatice si plastice ale copiilor.
Nu întâmplator Gradinita poarta numele “Regina Maria”. Regina „artista”, cum a fost numita în epoca si-a pus amprenta personalitatii pline de viata când a fost decorat Pelisorul în stilul art-nouveau. Cu remarcabil talent literar a scris povesti, basme, romane si volume memorialistice.

Activitati si ORGANIZARE

Gradinita Regina Maria a Scolii Gimnaziale nr. 71 functioneaza în prezent cu 3 grupe de copii, cu vârste între 3 si 6 ani. Copiii îsi desfasoara activitatea în 3 sali de clasa luminate natural, dotate cu mobilier nou, aparatura si jucarii adecvate nivelului lor de dezvoltare. Accentul în activitatile educative este pus pe dezvoltarea abilitatilor necesare pregatirii copiilor pentru activitatile viitoare, cele de scolari, dar si pe cele ludico-artistice si de socializare. Gradinita este dotata si cu curte interioara amenajata pentru jocuri specifice în aer liber. Copiii sunt angrenati în activitati curriculare si extra-curriculare, se organizeaza excursii si colaborari cu ONG-uri si trupe de teatru, în vederea diversificarii ofertei educationale.
Cadrele didactice îsi concentreaza eforturile pentru a crea în gradinita o atmosfera placuta si stimulativa, care sa le dezvolte copiilor încrederea în fortele proprii.

În gradinita noastra, într-o atmosfera calda si relaxata, dar dinamica si stimulativa, bazata pe întelegere si respect reciproc, copiii sunt implicati în experiente de învatare care stimuleaza curiozitatea si creativitatea. Aceste experiente sunt astfel concepute, încât sa permita fiecarui copil sa-si descopere identitatea proprie, sa-si dezvolte o imagine de sine pozitiva, sa devina independent si responsabil.
Copiii sunt îndrumati de cadre didactice titulare, cu o experienta semnificativa si dedicate profesiei. Dând dovada de multa daruire, educatoarele desfasoara un program instructiv-educativ adaptat celor mai moderne metode si strategii, în conformitate cu nevoile prescolarilor si tinând cont de particularitatile de vârsta si individuale ale acestora.

Gradinita este implicata în numeroase proiecte si parteneriate, realizate cu alte institutii de învatamânt. Pe lânga activitatile curente prevazute de curriculumul pentru educatie timpurie, gradinita noastra se remarca prin mai multe activitati extracurriculare, dintre care amintim: serbarile realizate la nivelul grupelor, concursuri judetene, municipale, nationale si internationale la care am obtinut premii importante, participare la diverse festivaluri pentru copii, vizite la muzee sau vizionarea spectacolelor de teatru. Toate activitatile se desfasoara prin colaborarea constanta cu parintii în cadrul parteneriatului gradinita-familie, în beneficiul copiilor si al calitatii actului educational.
Ca urmare a participarii cadrelor didactice din gradinita la sesiunile de formare sustinute de Asociatia OvidiuRO si Asociatia SNK, în cadrul proiectului Planeta este casa noastra, gradinita este certificata ca GRADINITA RECICLARII. De asemenea, gradinita este certificata ca GRADINITA BIBLIOTECA în cadrul proiectului Citeste-mi 100 de povesti (Asociatia Ovidiu RO).

Galerie foto
  • ...