Scoala Gimnaziala Nr. 96 Bucuresti

Repere geografice si istorice

Scoala Gimnaziala Nr. 96 se situeaza în Municipiul Bucuresti, în sectorul 4, pe Str. Rezonantei, Nr. 2.
           Unitatea scolara a fost inaugurata la 1 septembrie 1963 sub denumirea de Scoala Generala Nr. 96. Fiind înconjurata de blocuri nou construite, cu parinti tineri care erau angajati majoritar pe platforma industriala ÎMGB, populatia scolara a crescut rapid. În perioada de explozie demografica, scoala a avut aproximativ 2800 de elevi.
            Institutia a asigurat învatamânt general de 10 clase si învatamânt complementar, stabilind parteneriate cu agenti economici precum, platforma IMGB si liceele cu învatamânt profesional din apropiere.
            Institutia a asigurat învatamânt general de 10 clase si învatamânt complementar, stabilind parteneriate cu agenti economici precum, platforma IMGB si liceele cu învatamânt profesional din apropiere.
             Dupa 1989, când natalitatea a început sa scada, platforma IMGB si-a diminuat activitatea si circumscriptia scolara s-a redus, redistribuindu-se si altor scoli, numarul elevilor a scazut, în prezent unitatea de învatamânt având 742 de elevi.
             Scoala beneficiaza de o cladire cu structura solida, în buna stare, sali de clasa luminoase si spatioase. În anul 2004, a fost inaugurata sala de sport, a carei destinatie este de sala polivalenta (activitati sportive si cultural-artistice).  
        În anul 2001, în cadrul scolii a fost înfiintat primul centru de asistenta pentru copiii proveniti din categoriile dezavantajate „Centru de zi”- semiinternat, centru realizat în colaborare cu Federatia Internationala a Comunitatilor Educative. În anul 2011 a fost data spre utilizare o cladire noua pentru elevii „Centrului de zi”, care dispune de doua dormitoare si doua sali de clasa, cladire care si în prezent este utilizata pentru elevii care participa în cadrul programului de seminternat, De mai bine de 21 ani, acest program se desfasoara înainte/dupa programul scolar obligatoriu si ofera elevilor oportunitati de învatare formala si nonformala prin activitati educative, recreative si de timp liber, supravegheati si îndrumati de pedagogi scolari.
             Începând cu anul 2011, Scoala Gimnaziala Nr. 96 fuzioneaza prin absorbtie cu Gradinita de copii nr. 227 Raza de Soare, care functiona în sediul din Strada Rezonantei, nr. 3, Sector 4, fiind o unitate de învatamânt prescolar inclusa în lista institutiile Sistemului National de Învatamânt. Unitatea a fost construita în anul 1975 si a fost de gradinita cu 5 grupe cu orar prelungit. Din anul scolar 2019-2020, în urma încadrarii cladirii gradinitei în categpria de risc seismic R1, gradinita a fost relocata în cladirea CIS a Primariei Sector 4, din Soseaua Berceni, Nr. 12A, pâna la constructia unei cladiri noi.
             Înca din anul 1997, Scoala Gimnaziala Nr. 96, împreuna cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii „Maria Sklodowska Curie” a initiat un proiect de sprijinire a copiilor internati pe termen mai lung în spital, în scopul declarat de a proteja dreptul international al copilului, de a nu fi în afara sistemului educational, mai mult de cinci zile.
             De asemenea, în fiecare an, Comisia Municipala de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale cls. a VIII- a, a delegat competente Comisiei de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale cls. a VIII- a din Scoala Gimnaziala Nr. 96, pentru a asigura în cadrul legal, egalitate de sanse, elevilor dezavantajati aflati la momentul examenului internati în spital.
             În anul scolar 2018-2019, Scoala Gimnaziala Nr. 96 beneficiaza de o ampla reabilitarea a exteriorului, holurilor ti a grupurilor sanitare, în vederea obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu, iar în perioada 2020-2022 a beneficiat de dotare cu tehnica de calcul si mijloace audio-video realizata din fondurile Primariei Sectorului 4 si prin intermediul proiectelor cu fonduri structurale europene.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0214610108
Str. Rezonantei, nr. 2, sector 4,
Distribuie