Seminarul Teologic Ortodox Bucuresti

Prezentare generala

n toamna anului scolar 1948-1949 in Bucuresti lua fiinta Scoala medie tehnica de cantareti bisericesti, in locul celor doua seminarii Central si Nifon, acum desfiintate – structurata pe doi ani de studii (fata de opt ani cati aveau pana atunci fostele seminarii).

Mai tarziu, prin adoptarea unui nou  Regulament pentru invatamantul teologic , odata cu reorganizarea procesului de invatamant, s-a desfiintat examenul pentru  Diploma de cantaret bisericesc  si s-a renuntat si la prima parte a denumirii oficiale a scolii, ramanand in uz numai cea de a doua parte: “ Seminarul Teologic ”.

Ca urmare a evenimentelor politice din decembrie 1989 si a schimbarilor ce au avut loc dupa aceea in tara noastra, Seminarul Teologic Ortodox din Bucuresti a devenit  Seminarul Teologic Liceal Ortodox  , fiind inclus in schema Ministerului Invatamantului (devenit apoi Ministerul Educatiei Nationale) si adaptat la modul de organizare si functionare a liceelor teoretice laice.

In anul scolar 2004-2005 s-a dat în folosinta parterul noii cladiri a Seminarului Teologic, procesul de învatamânt revenind din strada Salaj Bacau nr 3 în Strada Radu Voda nr 24 A - vatra Seminarului Teologic Ortodox din Bucuresti, într-o noua cladire ridicata din temelii cu sprijinului Bancii Mondiale , a Primariei Sectorului 4 si prin osteneala PC. Pr. Prof. Dr. Mihai Aurel (director intre 1995-2012)

Profilul postliceal sanitar din cadrul Seminarului Teologic Ortodox a luat fiinta în anul 2016, într-o perioada în care medicii si asistentii medicali, luau drumul pibegiei mergând sa lucreze în strainatate. Prin înfiintare acestui profil în cadrul Seminarului bucurestean, biserica a adus un strop de bucurie si o raza de speranta ca absolventii acestei scoli vor ramâne aici în echipa medic – asistent – pacient si Dumnezeu. În cadrul scolii functioneaza trei calificari profesionale: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie si asistent medical balneofiziokinetoterapie si recuperare.

 

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213305754; 0731205629; 0213305754
Str. Radu Voda, Nr. 24 A, Sector 4, Bucuresti
Distribuie