Scoala Nationala de Meteorologie Afumati / Ilfov

EDUCATIE

Programul de formare continua

  • pentru studii medii se desfasoara pe o perioada de 3 saptamani si contine cursuri despre: Notiuni generale de meteorologie ( Lectori: Ioana GOIA, Margareta BADINA), Structura si functiile retelei meteorologice nationale (Lector: Ancuta MANEA), Observatii de vizibilitate si nori (Lectori: Corneliu POP, Ioana GOIA, Vasile TORICA);
  • pentru studii superioare se desfasoara pe o perioada de 5 saptamani si contine cursuri despre: Meteorologie generala traducere si adaptare dupa manualul Meteo Franece (autori: Jean - Yves La Vourc'h, Claude Fons - Marcel le Stum) si este structurata pe 13 capitole (Introducere MG & Mediu si Compozitia atmosferei; Temperatura, presiunea, vantul si umezeala; Transformarile aerului atmosferic, Diagrama aerologica, Mase de aer; Circulatia generala a atmosferei; Perturbatiile latitudinilor temperate, Regimuri de vreme, Fenomene locale).

Programul de formare initiala pentru studii superioare

  • se desfasoara pe o perioada de 6 saptamani si contine cursuri despre Meteorologie Generala – documetatie ce cuprinde 10 capitole realizate de D-na Dr. Elena Cordoneanu.

Programul de formare de baza pentru studii superioare

  • se desfasoara pe o perioada de 11 saptamani, timp in care participantii realizeaza un proiect specific specializarii in care isi desfasoara activitatea in Administratia Nationala de Meteorologie sub indrumarea sefului de laborator. Acest proiect este prezentat la sfarsitul celor 11 saptamani in fata comisiei de evaluator.

Cursuri de specialiate

  • se organizeaza ateliere de lucru in care lectorii (angajati cu experienta in Administratia Nationala de Meteorologie sau cadre didactice universitare) prezinta informatii pentru perfectionarea personalului in diferite domenii: prognoza meteorological, radar, sateliti, climatologie, modelare, IT.

Cursuri cu participare internationala

  • se organizeaza in cadrul Scolii Nationale de Meteorologie cu sprijinul Administratiei Nationale de Meteorologie si raspund unor necesitati care se incadreaza in activitatea de meteorologie.
Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213163645
Sos. Bucuresti-Ploiesti, N. 97, sector 1, Afumati, judetul Ilfov
Distribuie