Soimul Taberei - Dezinsectie, dezinfectie, deratizare, curatenie, Bucuresti

Deratizare

Este foarte important sa cunoastem speciile de rozatoare foarte bine si modul lor de viata pentru a putea interveni cat mai eficient in combaterea lor. Caracteristica cea mai importanta a rozatoarelor este prolificitatea lor. Au maturitate sexuala timpurie (1-3 luni), perioada de gestatie redusa (16-21 zile), gestatii frecvente (2-8 pe an), numarul mare de pui la fiecare nastere (4-12) sunt factorii care fac din aceste animale cele mai prolifice mamifere.

O alta caracteristica importanta este capacitatea lor de a se adapta. Acest lucru explica raspandirea si rezistenta lor.

Alegerea momelilor toxice si conditionarea acestora solicita cunoasterea amanuntita a exigentelor de nutritie mai ales la grupul rozatoarelor sinantrope si peridomestice. Chiar alegerea metodei de deratizare este direct influentata de regimul de hrana al rozatoarelor.

Dupa cum stim, rozatoarele pot transmite un numar foarte mare de boli bacteriologice, virotice si parazitare atat la om, cat si la animale.

Identificarea rozatoarelor

Sobolanul de casa traieste in apropierea omului si a animalelor domestice. In timpul verii se mentine in preajma apelor unde isi fac galerii foarte ramificate. F

Inmultirea lui se face foarte des, in aproximativ 2 luni nascand cam 10-12 pui, astfel, o singura pereche de sobolani poate avea la sfarsitul unui an 860 de urmasi.

Boli raspandite: rabia, pseudoturbarea, meningita virotica, pesta porcina, pesta aviara, trichineloza, pseudotuberculoza, septicemia hemoragica etc.

 

Foarte raspandit in Europa de Nord, Europa Centrala si Europa de Sud, sobolanul negru este foarte rar intalnit in tara noastra si numai in zonele cu porturi unde apar prin intermediul navelor care vin din alte parti ale Europei.

Este mai putin prolific decat Sobolanul de casa, dar se pare ca este mai longeviv, ajungand pana la varsta de 7 ani.

Printre bolile cele mai grave pe care le raspandeste este ciuma.

 

Soarecele de casa este la fel de raspandit si la fel de des intalnit ca si Sobolanul de casa. Are culoarea cenusie pe partea dorsala si cenusiu-alburie pe partea ventrala.

Inmultirea lui nu se intrerupe pe timpul iernii! Produce pagube mari prin alterarea, poluarea si imprastierea produselor peste tot si este recunoscut prin mirosul pe care-l lasa acolo unde sta.

Boli raspandite: febra tifoida, dizenteria, salmonelozele, micoze si multe altele.

Popandaul este inrudit cu veverita si este raspandit in Dobrogea, Muntenia, Oltenia si Banat. Are blana linsa, cenusie galbuie cu pete de culoare ruginie – galbuie.

Are 1-3 gestatii pe an cu cate 3-11 pui la o gestatie si traieste in medie 4-5 ani. Este un rozator diurn, impanzind islazurile si santurile.

Primavara si vara migreaza in campul cultivat si aduce pagube mari plantelor de porumb, floarea-soarelui, lucerna, trifoi, legume pe care le culege dupa ogor imediat dupa semanare.

 

Sobolanul de camp este, la noi in tara, o specie raspandita in zonele cu umiditate mare fiind intalnit pana la altitudinea de 900 metri. Este caracterizat printr-o culoare bruna-argintie pe spate si alb – cenusiu pe abdomen.

Boli raspandite: tularemie, leptospiroza, holera pasarilor.

 

 

Soarecele de camp este una din cele mai raspandite din natura. El prefera sesul uscat (pajisti, paduri, pasuni, camp cultivat, terenuri necultivate).

Soarecele de camp are o culoare bruna-cenusie sau brun-roscata si un alb murdar pe abdomen.

Femela soarecelui de camp are 3-7 gestatii pe an cu cate 4-12 pui la fiecare gestatie. Maturitatea sexuala apare la varsta de 2 luni, iar durata vietii este de 2-3 ani.

Inmultirile explozive ale acestor soareci duc la invazii pe teritorii intinse, urmate de adevarate calamitati in agricultura.

Oferim servicii de calitate in tot Municipiul  Bucurestijudetul Ilfovjudetul Giurgiujudetul Prahova si zonele limitrofe, dar si in tara, 24 ore din 247 zile din 7: deratizare birouri, deratizare blocuri, deratizare cabinete medicale, deratizare restaurante, deratizare baruri, deratizare farmacii, deratizare depozite, deratizare hale industriale, deratizare spitale, deratizare ferme, deratizare scoli, deratizare gradinite, deratizare spatii comerciale, deratizare apartamente, deratizare case, deratizare zone rezidentiale, deratizare gradini, deratizare livezi, deratizare parcuri auto, deratizare sali de spectacol, deratizare parcuri, deratizare subsoluri, deratizare cladiri birouri.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0729214514
Bulevardul Ghencea, Nr 43B (Ghencea Business Center), Sector 6, Bucuresti
Distribuie