Star Dent - Clinica Stomatologica Ilfov

Protetica dentara

Daca suferim o extractie si nu se inlocuieste dintele, atunci va rezulta o “atrofie osoasa”; tesutul osos incepe sa scada din cauza lipsei de substante nutritive esentiale. De aceea este foarte important sa cautam cat mai curand posibil un tratament protetic.

Prin interventii de protetica dentara se restabileste integritatea dentara afectata de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetica - proteza dentara - fixa sau mobila, individualizata pacientului (coroana dentara, punti dentare si lucrari complexe protetice pe implanturi).

Protetica dentara nu inseamna doar estetica. Este necesara o reconstructie functionala, ceea ce inseamna ca trebuie tinut seama de fonatie (producerea sunetelor), masticatie (mestecarea alimentelor) si ocluzia dentara pentru a evita bruxismul (scrasnirea dintilor). Medicul dentist sau specialistul care executa o lucrare protetica trebuie sa vizualizeze rezultatul final si sa fie capabil sa-l reproduca.

Concluzii:

Pentru unii este de neconceput întâlnirea cu un medic atunci când nimic nu supara si nu doare.
Este foarte important de retinut ca afectiunile dentare si gingivale depistate în forme incipiente se trateaza minim invaziv (cu interventie minima) si se pot vindeca în totalitate.
In functie de examenul clinic si paraclinic (radiografii dentare RX sau OPG) care evidentiaza problemele dentare se intocmeste planul de tratament de comun acord cu pacientul.
Dintii naturali se fixeaza in osul alveolar cu ajutorul ligamentelor periodontale, o retea de fibre elastice si flexibile. Aceste fibre permit dintelui o usoara mobilitate, numita mobilitate fiziologica.
Implanturile dentare sunt inconjurate de tesut osos dur. In consecinta, ele nu au nici un fel de mobilitate.
Datorita mobilitatii fiziologice, dintele natural va actiona ca o parghie asupra implantului rigid in timpul masticatiei.

Galerie foto