Turqoise- terapie de cuplu si familie Otopeni

Psihoterapie

Psihoterapia este adresata in special persoanelor sanatoase, care trec printr-un moment in viata in care o problema pare insurmontabila. De aceea, cei care apeleaza se numesc clienti, nu pacienti.

Psihoterapia este un proces: debuteaza cu „problema formulata in termenii clientului”, care se reformuleaza in cabinet impreuna cu terapeutul, se stabilesc de comun acord obiectivele si se lucreaza timp de 10-20 de sedinte, prin tehnici specifice in cabinet si prin teme pentru acasa intre sedinte, pentru schimbarea atitudinii si comportamentului, astfel incat sa fie atinse obiectivele.

Rolul terapeutului este de insotitor in explorarea alternativelor, el nu judeca, nu da sfaturi, nu face evaluari, sau predictii. De asemenea, nu cauta vinovati si cauze. De exemplu, un cuplu care se cearta poate sa vina la terapie, sotul acuzand sotia ca porneste certurile si ca este vinovata si invers. Terapeutul va fi interesat de elementele comune prezente in momentele declansarii certurilor, de elementele care mentin circularitatea schimbului de replici, precum si de „veriga slaba” care se poate rupe pentru a indrepta comunicarea celor doi spre un alt tipar.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0721329984
Str. Marasti, nr. 8A, Otopeni, Otopeni, judetul Ilfov
Distribuie