Agident - Cabinet stomatologic Bucuresti

Implant dentar

O interventie de implant dentar inlocuieste spatiul unui dinte lipsa si reda functionalitatea si estetica naturala a acestuia. Implantul este un surub confectionat din titan care inlocuieste radacina dintelui, urmand ca pe acest suport artificial sa se fixeze apoi coroana dentara definitiva.Titanul creeaza in timp o legatura cu osul in care este introdus similara cu legatura dintre radacina dintelui natural si osul maxilarului. Dintele artificial final va fi compus din trei parti: coroana (partea externa vizibila), stâlpul de legatura cu surubul si surubul care înlocuieste radacina.

De ce este cel mai bine sa optati pentru un implant dentar?

  • înlocuieste doar spatiul liber al dintelui lipsa, fara sa fie afectati ceilalti dinti (dintii stâlpi) cum se întâmpla in cazul unei punti dentare.
  • arata si se simte ca si dintele natural si confera armonie întregului chip
  • materialul din care este realizat are biocompatibilitate maxima cu organismul
  • ofera stabilitate si rezistenta ridicata lucrarilor protetice ancorate
  • înlatura neplacerile purtarii protezelor mobile

Cui se adreseaza acest tip de tratament?

Candidatul pentru implant dentar este reprezentat de orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti.
Pacientii trebuie sa nu prezinte afectiuni care reprezinta contraindicatii absolute ale implantului dentar. Implantul dentar nu se recomanda inainte de varsta de 18 ani intrucat cresterea osoasa trebuie da fie încheiata. Nu exista o limita superioara de varsta pentru acest tip de tratament . Daca starea generala a pacientului este buna si conditiile locale cum ar fi dimensiuni suficiente ale osului (înaltime si grosime) unde urmeaza sa fie introdus implantul sunt corespunzatoare, atunci pacientul poate beneficia de aceasta interventie.
Medicul specialist va decide daca pacientul este un candidat potrivit pentru acest tratament dupa o consultatie initiala si un set complet de investigatii diagnostice. In cazul unei oferte osoase insuficiente înaltimea si grosimea osului pot fi aduse la dimensiunile optime prin aditie de os.

Când este contraindicat un implant dentar?

Implantul dentar are contraindicatii absolute si contraindicatii relative. Contraindicatiile absolute sunt la pacientii cu probleme grave de sanatate cum ar fi osteoporoza avansata,diabetul avansat prost controlat terapeutic,bolile cardiace grave, hepatita C sau alte boli cu probleme de sângerare, bolnavii iradiati,la pacientii uremici sau cu alergie la unul din materialele implantate.
Contraindicatiile relative sunt la femeia însarcinata , bruxismul, fumatul, boala parodontala.

Care sunt etapele de tratament?

  • consultatia si anamneza amanuntite, radiodiagnosticul si planul de tratament
  • Interventia chirurgicala de plasare a implantului
  • Îndepartarea firelor de sutura la o saptamâna de la interventie
  • etapa de osteointegrare care dureaza intre 3 si 6 luni, variind de la pacient la pacient in functie de maxilarul pe care se insera.In aceasta perioada se va crea tesut osos nou care se va depune in jurul filetelor implantului pentru a se fixa foarte bine in interiorul osului.
  • dupa 3-6 luni de la insertie se monteaza suruburile de vindecare sau gingivaformele.
  • etapa finala e reprezentata de etapa protetica pentru realizarea coroanelor dentare. Ea se poate realiza la 1-2 saptamâni de la montarea suruburilor
Galerie foto
  • ...