Agident - Cabinet stomatologic Bucuresti

Stomatologie Generala

Elementele ce tin de stomatologie generala sunt variate si cuprind atat estetica, cat si functionalitatea corecta a cavitatii bucale. Pentru a urmari ambele aspecte ce tin de stomatologie generala, primul pas este reprezentant de consultatia stomatologica. Acest lucru inseamna ca un medic stomatolog va evalua starea generala de sanatate a cavitatii orale, identificand problemele care necesita a fi urmarite sau chiar rezolvate.

Stomatologie generala - ce implica aceasta?

In functie de diagnosticul stabilit in urma consultatiei, se pot realiza urmatoarele actiuni de stomatologie generala:

  • radiografii dentare pentru identificarea anumitor probleme
  • detartraj profesional pentru indepartarea placii bacteriene (tartru)
  • tratamente de albire profesionala a dintilor
  • aplicarea de fatete dentare
  • odontoterapie - plombarea dintilor cariati (prin curatare si umplere cu material a cavitatilor)
  • endodontie- cunoscuta si sub denumirea de scoatere sau omorare a nervului. In acest caz medicul stomatolog efectueaza o anestezie, apoi o curatare a zonei inflamate (pulpa dintelui) si in cele din urma va aplica o substanta speciala care va avea rolul de a omora nervul, astfel ca zona sa nu mai fie cauzatoare de durere.

De ce este importanta ramura ce tine de stomatologie generala?

Stomatologia generala este practic precursoare oricarei operatiuni de stomatologie, indeosebi chirurgiei dentare. Stomatologia generala trateaza, asa cum ii spune si numele, situatiile relativ incipiente denatura dentara, axandu-se foarte mult pe profilaxie si estetica.

Stomatologia generala poate de asemenea sa identifice probleme aparent nesemnificative sau ignorate, cum ar fi spre exemplu un dinte cariat sau tartrul, ori usoare demineralizare ale dintilor. Medicul stomatolog este practic cel care urmareste toti paramentrii estetici si functionali ai cavitatii orale, astfel incat in final, sa poata emite un diagnostic corect.

Galerie foto
  • ...