Niculae Ioana-Manuela - Cabinet Individual de Avocatura Bucuresti

Procedura de recuperare

Serviciul de recuperare-creante, implica o activitate cu caracter preponderant juridic.

 

Motiv pentru care toti avocatii din cadrul Cabinetului nostru sunt implicati activ in realizarea, in conditii optime, a acestei activitati.

 

Ca urmare a experientei acumulata in acest domeniu, de-a lungul a mai mult de 5 ani, avocatii nostrii va ofera solutii prompte si eficiente in legatura cu orice problema sesizata.

 

Serviciul de recuperare creante va ofera posibilitatea de a va intregi patrimoniul ca urmare a neindeplinirii obligatiei de plata a oricarei creante comerciale sau civile datorate, reprezentand:    

-  Contravaloare facturi fiscale, CEC-uri, Bilete la Ordin, contracte; 

-  Imprumuturi nerestituite la termen;  

-  Contravaloarea drepturilor salariale neachitate de angajator la termenul stabilit intre parti; 

-  Neplata unor lucrari de antepriza sau a unor sume reprezentand drepturile de autor; 

-  Neplata sumelor provenite din cesionarea unor actiuni in cadrul unor societati comerciale; 

-  Sume de bani datorate din contracte de inchiriere sau ca urmare a unui contract de prestari-servcii;  

-  Valori restante ca urmare a incheierii unor acte juridice translative de proprietate; 

-  Sume datorate ca urmare a unor servicii de intermediere si comisionariat; 

-  Constituirea unor gajuri si ipoteci. 

 

Pentru a putea demara procedura de recuperare a creantelor dumneavoastra, vom incheia un contract de asistenta juridica, prin care ne veti imputernici sa ne ocupam de cazul dumneavoastra.

 

Odata incheiat contractul de asistenta juridica, tot ceea ce mai ramane este ca dumneavoastra sa ne puneti la dispozitie documentele privind:

 

  -  Datele de identificare ale debitorilor : denumire/nume, adresa/sediul social ale acestora, datele de contact ale debitorului/reprezentantului debitorului telefon, fax, e-mail, seria si numarul cartii de identitate;

 

  -  Dovada creantei dumneavoastra (contracte, facturi, avize de insotire a marfii, instrumente de plata -  Bilete la Ordin, cambii, CEC-uri, angajamente de plata ale debitorului);

 

   -  Recunoasterea, de catre debitor, a creantei datorate;

 

   -  Corespondenta dintre creditor si debitor;   

 

Cat priveste procedura de recuperare a creantelor, aceasta cuprinde 3 etape:

 

 -  O etapa amiabila, in care se incearca solutionarea in conditii de comunicare directa cu debitorii;  

 

-  O etapa procesuala, implicand depunearea de actiuni pe rolul instantelor de judecata competente;

 

 -  O etapa executorie, in care se procedeaza la intrarea in posesia sumei reprezentand contravaloarea creantei, prin intermediul Executorilor Judecatoresti.   

 

In situatia rezolvarii pe cale amiabila, a oricarui caz incredintat, nu vom mai percepe nicio alta suma clientului nostru, in afara onorariului provizoriu si a taxelor postale sau de curierat, pe care cabinetul nostru le va dovedi ca fiind achitate in interesul rezolvarii cazului solutionat pe cale amiabila.

 

Daca, in urma demersurilor de rezolvare pe cale amiabila, in termen de 15 zile de la data primirii convocarii la conciliere, debitorul nu reactioneaza pozitiv la solicitarile noastre, vom demara procedura litigioasa de recuperare a creantei datorate, cu dobanzile, majorarile si penalitatile aferente, prin chemarea in judecata a datornicului, urmata de executarea silita a acestuia.

 

In cazul admiterii actiunii noastre si castigarii dosarului, cabinetul nostru va percepe un onorariu de succes, constand intr-un comision de 10% din valoarea creantei, astfel cum a fost solicitata prin actiunea introductiva in instanta  reprezentand debitul principal datorat, dobanda legala, majorarile si/sau penalitatile de intarziere.

 

In situatia dosarelor de insolventa, cabinetul nostru va percepe un comision de 10% din valoarea sumei recuperate.

 

In cazul in care, in cadrul procedurii de insolventa se va constata ca debitorul este insolvabil, neavand un patrimoniu activ suficient pentru a indestula creditorii, Clientul va putea, in urma pronuntarii instantei in acest sens, sa procedeze la deducerea creantei din impozitul pe profit si la atragerea raspunderii asociatilor si a administratorilor firmei debitoare cu bunurile proprii.

 

Intr-o asemenea situatie, Beneficiarul creantei nu va mai achita alta suma in afara onorariului provizoriu si a taxelor avansate in dosar.

 

In situatia dosarelor de insolventa , cabinetul nostru va percepe un comision de 10% din valoarea sumei recuperate.

 

In cazul in care, in cadrul procedurii de insolventa se va constata ca debitorul este insolvabil, neavand un patrimoniu activ suficient pentru a indestula creditorii,

 

Clientul va putea, in urma pronuntarii instantei in acest sens, sa procedeze la deducerea creantei din impozitul pe profit si la atragerea raspunderii asociatilor si a administratorilor firmei debitoare cu bunurile proprii.

 

Intr-o asemenea situatie, Beneficiarul creantei nu va mai achita alta suma in afara onorariului provizoriu si a taxelor avansate in dosar.

 

Galerie foto
  • ...