Centrul rezidential Amalia si Sef Rabin Dr. Moses Rosen

Alimentatie

Alimentatie echilibrata

Indiferent de vârsta pe care o avem, alimentatia trebuie sa ne ofere elementele nutritive de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona optim. Când suntem la vârsta a treia, cerintele unei alimentatii adecvate sunt si mai delicate.

Regimul alimentar pe perioada unei boli

Vechiul dicton “esti ceea ce manânci” este cu atât mai adevarat atunci când o persoana nu se simte bine. În aceasta perioada trebuie ca regimul alimentar sa fie unul corespunzator pentru pastrarea fortei, a imunitatii organismului si pentru a-l ajuta în lupta împotriva bolii.

Dar, pentru unii oameni aflati în batalia cu artrita, cancerul, depresia sau alte afectiuni este mult mai usor sa fie de acord cu un anumit regim alimentar, decât sa-l respecte. În ajutorul acestor persoane, medicii au completat un regim alimentar care contine toti nutrientii necesari pentru ca recuperarea sa fie mult mai rapida.

Alimentatie diabetici

Dieta este elementul terapeutic primordial, constant întâlnit în toate formele de boala. Aproape o treime din diabeticii tip2 nou descoperiti pot fi echilibrati initial numai prin dieta. Dieta pacientului diabetic se apropie cât mai mult de dieta oricarui om sanatos, fiind caracterizata de un aport crescut de fructe si legume si de evitarea consumului exagerat de sare si grasimi animale. O dieta corect stabilita trebuie individualizata în functie de greutatea pacientului si de afectiunile asociate.

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...
Categorii
Date de contact
0216673633; 0760670955
Strada Jimbolia, Nr. 105, Sector 1,
Distribuie