BD Medical - Clinica stomatologica Bucuresti

Implantologie

Implantologia dentara este cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa. Un implant dentar poate avea o durata cuprinsa intre 15 ani si o viata intreaga, in functie de modul de ingrijire a pacientului si de starea sa de sanatate.

Procedura este una chirurgicala si consta in incorporarea unei componente in osul mandibulei sau al maxilarului, in locul dintelui care lipseste, pentru a sustine o parte protetica dentara. Aceasta componenta este construita dintr-un material special care se comporta exact ca un dinte natural, avand un aspect normal sau poate chiar mai placut decat a dintelui inlocuit si permitand o masticatie adecvata.

Tipuri de implanturi dentare:

Alpha Biocare (Nobel Biocare)

Branemark (Nobel Biocare)

Friadent (Dent Sply)

Straumann

Zimmer

Meisinger

Sinus lifting

Aceasta procedura permite inserarea unui os artificial sau natural prin ridicarea membranei sinusale. Pentru a decide daca interventia este indicata, medicul trebuie sa consulte o radiografie panoramica si o tomografie computerizata pentru o imagine mai detaliata a structurii osoase.

Sunt doua tipuri de lifting:

Sinus lifting intern (inchis):

Atunci cand tesutul osos in proiectia sinusurilor are o marime de cel putin 10 mm se foloseste liftingul intern.

Sinus lifting extern (deschis)

Se foloseste atunci cand sinusul  este foarte mare. In cadrul acestei operatii cavitatea este completata printr-o gaura pe peretele frontal al sinusurilor mai sus de radacinile dintilor.

Galerie foto
  • ...