BD Medical - Clinica stomatologica Bucuresti

Pedodontie

Pedodontia este echivalentul pediatriei in medicina dentara, aceasta ramura ocupandu-se de tratamentul si diagnosticul afectiunilor stomatologice la copii. Parerea generala este aceea ca avand o varsta foarte frageda, copiii nu au probleme atat de mari in cavitatea bucala, dar dentitia lor se formeaza inca dinainte de a se naste. Dintii de lapte ai acestora se pot forma, cel mai devreme, atunci cand sarcina a atins pragul de 4 luni. Cariile sau placa bacteriana pot aparea oricand la copii in ciuda faptului ca acestia respecta sfatul medicului sau al parintilor cu privire la periajul dintilor. Cand acest lucru se intampla, Pedodontia va putea salva dantura copilului dumneavoastra.

In cadrul cabinetului nostru va oferim servicii precum:

Gutiera
Fluorizare
Sigilare
Mentionator spatiu
Extractie dinte temporar
Obturatie coroana dinte temporar (ciment ionomer sticla / rasina compozita)
Extirpare vitala/devitala dinte temporar
Tratament gangrene dinte temporar
Cea mai buna cale insa, de a evita cariile si de a nu ajunge la stomatolog este preventia. Parintii trebuie sa ofere copiilor o educatie corespunzatoare cu privire la igiena orala, dar si la alimentatie inca de la inceput. Una dintre cele mai frecvente cauze in aparitia cariilor este dieta bogata in zahar. Incurajeazati-va copilul sa manance gustari sanatoase si sa bea cat mai multa apa.

De obicei, intre lunile 6-12 de viata vor aparea primii dintisori. Atunci este momentul sa ii faceti cunostinta cu prima periuta de dinti. Asigurati-va ca este o periuta moale care nu ii va rani gingia. Ar fi indicat sa faceti acest lucru dupa fiecare masa si inainte de culcare.

“Pedodontie” este un termen destul de rar intalnit si de cautat.In general, parintii au tendinta de a cauta un medic stomatolog pediatru atunci cand sanatatea dentara a copilului lor este afectata. Tocmai de aceea trebuie sa fie informati cu privire la ce inseamna Pedodontia si cum pot gasi mai usor un medic.

Galerie foto
  • ...