Iulia Pantazi - Centrul psihologic pentru copii Bucuresti

Kinetoterapie pediatrica

Cu totii ne dorim o dezvoltare cât mai buna si o atitudine corecta pentru copii nostri, iar echipa Centrului Iulia Pantazi va ofera servicii premium pentru dezvoltarea si prevenirea tulburarilor motorii si neuromotorii la copii.

Programele propuse de catre specialistii nostri în arta kinetorerapiei sunt individualizate pentru fiecare copil în functie de necesitatile si dezvoltarea fiecaruia.

Dezvoltarea si monitorizarea evolutiei copiilor este o etapa definitorie pentru întreaga echipa si urmareste atingerea obiectivelor caracteristice vârstei cronologice a copilului.

Preventia începe înca din primele zile de la nastere si poate fi facuta chiar si de parinti pâna la un punct, sub îndrumarea unui specialist în kinetoterapie profilactica,

Pentru afectiuni traumatice, dobândite, traumatice sau existente înca de la nastere, solutia eficienta este recuperarea medicala pediatrica. Acesta este recomandata de catre medicul curant si este executata de kinetoterapeuti specializati în recuperarea pediatrica.

Kinetoterapia pediatrica este bazata foarte mult pe empatia terapeutului cu copilul cu care lucreaza, pentru a-si atinge obiectivele terapeutice stabilite cu întreaga echipa de evaluare a copilului.

Acestea sunt elementele pe care echipa nostra le ofera atât copiilor cu tulburari musculoscheletale  cât si celor care vor sa faca profilaxie prin intermediul unei echipe complexe de terapeuti.

Puteti alege cu încredere echipa noastra pentru urmatoarele patologii, pe care le tratam cu multa empatie si dedicatie pentru copii:

  • Kinetoprofilaxia copiilor prematuri
  • Profilaxia si tratarea deficientelor de postura la sugari (picior strâmb, paralizie de plex brahial, torticolis congenital, displazie de sold)
  • Initierea parintilor în posturarea bebelusului si manipularea corecta a nou nascutului
  • Kinetoprofilaxie nou nascut
  • Tulburari neuromotorii sau musculoscheletale (torticolis neurologic, hipertonii/mono, hemii, tetrapareze spastice, hipotonii/sindroame genetice, boli neuromusculare, epilepsii, ataxii cerebeloase, spina bifida, sechelari dupa paralizii de plex brahial, piciorul strâmb congenital, varus equin tratat)
  • Kinetoprofilaxia copiilor prescolari si scolari
  • Probleme musculoscheletale si/sau ortopedice picior plat valg, picior scobit, genu valgum/varus, atitudini scoliotice/cifotice, afectiuni postraumatice de genul luxatii, entorse, fracture, retractii musculare etc.
  • Tulburari de postura a scolarului si prescolarului cu patologia asociata cu acest tip de vârsta: scolioze, cifoscolioze, cifoze (boala Scheuermann), hiperlordoze, dorsalgii/lombalgii, spondilolistezis, afectiuni postraumatice si postoperatorii ale membrelor, sechele ale unor infirmitati motorii centrale.

 

Galerie foto
  • ...