Curatare chimica centrale termice si calorifere Bucuresti

Curatare sistem incalzire in pardoseala

Datorita functionarii la temperaturi reduse (sub 35 °C) fluidul din instalatiile de încalzire în pardoseala este predispus la aparitia microorganismelor anaerobe. Acestea se dezvolta în colonii ce genereaza maluri putând obtura elementele instalatiei (debitmetre, valve, bucle de circuit) cu efect de alterare a functionarii sistemului si scadere a eficientei transferului termic în diverse zone.

Produsele de curatare asigura îndepartarea malurilor si igienizarea completa a acestui tip de instalatie, fiind concepute pentru astfel de aplicatii.

1. Operatiunea se efectueaza cu ajutorul unei statii mobile care permite dozarea si recircularea solutiei în instalatie. În procesul de curatare sunt monitorizati parametrii fizico-chimici ai solutiei pentru a determina când a fost eliminata mizeria depusa.

2. Odata îndepartata mizeria, instalatia va fi clatita iar resturile solutiei de curatare vor fi neutralizate cu pâna la restabilirea unui pH neutru în circuit.

3. Ulterior circuitul va fi represurizat prin încarcare cu apa de alimentare sau, optional, cu APA DEMINERALIZATA. De asemenea este recomandata aditivarea suplimentara cu BIO REDUCT, agent ce inhiba dezvoltarea ulterioara a microorganismelor. În functie de nevoia de protectie la coroziune si înghet care se impune, exista si posibilitatea utilizarii fluidului termic.

Galerie foto
  • ...