Daff Dent - Cabinet stomatologic Bucuresti

Implant dentar

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare reprezinta structuri de Titan tratate cu substante active, fiind fixate de maxilar într-o maniera asemanatoare radacinii naturale a dintilor. Acestea sunt acceptate de organism printr-un proces numit osteointegrare. Dupa numai câteva luni, implantul va deveni o parte integranta organismului.

La ce vârsta ar trebui facute implanturile dentare?

Starea de sanatate reprezinta un factor mult mai important decât vârsta în realizarea implanturilor dentare. Cu toate acestea, cei mai tineri pacienti care isi pot face implanturi sunt adolescentii. De obicei, în zonele în care dintii lipsesc, maxilarul are tendinta de a se micsora. Acest fenomen este adesea întâlnit la cei care poarta proteze, suprafata osoasa ce sustine dantura disparând treptat si afectând, astfel, sanatatea dintilor.

Implanturile dentare refac încarcarea osoasa, împiedicând în acest fel pierderile osoase ulterioare. Cu cât te hotarasti mai devreme sa îti faci implanturi dentare, cu atât vor fi mai mici pierderile osoase permanente, fiind mai usor pentru dentist sa obtina un rezultat estetic cat mai bun.

Cât de sigure sunt implanturile si cât de mult rezista?

Studiile arata ca, în prezent, implanturile dentare au o rata de succes de peste 90%. Majoritatea medicilor dentisti considera ca implanturile dentare reprezinta una dintre cele mai frecvente forme de tratament dentar, iar în cele mai multe cazuri constituie o solutie pe termen lung. Mai mult de o jumatate de milion de oameni aleg sa îsi faca implanturi dentare în fiecare an, iar tu poti fii unul dintre ei!

Eu imi pot face implanturi dentare?

Examenul clinic,radiografiile si reconstructiile radiologice 3D sunt necesare pentru determinarea calitatii si cantitatii osoase. Diabetul, virusul HIV sau leucemia pot afecta cresterea osoasa pe implant,aceste situatii necesitand o evaluare atenta.

In general, majoritatea persoanelor isi pot face implanturi dentare.

Este dureros?

Va fi necesara o mica interventie chirurgicala.In general, este posibil sa se faca implanturile la un cabinet stomatologic,iar in unele cazuri se recomanda anestezia generala la o clinica medicala sau spital.Unii pacienti pot resimti un disconfort o zi sau doua dupa interventia chirurgicala.

Este costisitor acest tratament?

O evaluare exacta a costurilor poate fi realizata de catre medicul tau stomatolog. Studiile arata ca implanturile dentare sunt extrem de eficiente din punct de vedere financiar, in comparatie cu tratamentele alternative.In general,costul implanturilor dentare nu este cu mult mai ridicat decat cel al tratamentelor alternative (puntile dentare sau proteze noi schimbate la intervale mai scurte).Diferenta consta in efectul conservator pentru tesuturile invecinate si in adaptabilitatea ridicata a pacientilor la tratament. Folosit intr-un mod corespunzator, poti conta pe un implant dentar pentru o lunga perioada de timp.

Galerie foto
  • ...