Diana Cotumbeanu, Psihoterapeut Bucuresti

Psihoterapie adulti

Psihoterapia individuala se adreseaza oricarei persoane aflat sau nu intr-un sistem de familie sau de parteneriat (relatie, locul de munca, sistemul social etc), a carui dorinta si obiectiv este de a lua decizii imbunatatite la nivel personal. Totodata, minunat este cum clientul care solicita terapie individuala descopera in timp ca si sistemul din care face parte poate beneficia de modificari… Acesta este principiul terapiei sistemice care functioneaza dupa principiul: daca modifici un element din sistem, intreg sistemul va fi modificat.

Psihoterapia pentru adulti este o investitie individuala

Se poate intampla ca partenerul tau sa nu fie in acord cu inceperea unui proces de terapie de cuplu asa cum esti tu de exemplu, desi problema poate fi clara ca este una care va afecteaza pe amandoi. Cu toate acestea, desi principalul beneficiar esti tu, unele aspecte benefice pot sa apara si la nivel de relatie. Astfel, amandoi puteti sa va bucurati de un castig comun.

Psihoterapia este o investitie individuala, care are ca mesaj: ”Sunt hotarat sa-mi cresc calitatea vietii”. De cele mai multe ori, aceste procese individuale aduc cu sine nevoia de schimbari sau restructurari in viata si obiceiurile clientului, decizii care sunt luate si aplicate in deplina cunostinta de cauza de catre client. Psihoterapia este o conectare la sine, cu sine. De cele mai multe ori, ea este mai intai “AU” ca apoi sa se transforme in “Oauu”.

Galerie foto
  • ...