Centrul Veterinar Domenii

Ecografie

Ecografia este o metoda de diagnostic non-invaziva si nedureroasa, utilizata în cazul mai multor afectiuni. Aceasta metoda este un instrument valoros în diagnosticul diferitelor boli, cum ar fi: afectiuni cardiace, hepatice, renale, gastro-intestinale, ale vezicii urinare si ale aparatului genital. Spre deosebire de razele X care utilizate în exces pot fi daunatoare, ecografia este sigura si fara efecte adverse.
 
Examenul ecografic ofera medicului detalii clare în cazul unor modificari ale organelor interne cum ar fi: formatiuni neoplazice, chisturi, abcese care pot fi identificate si masurate.
 
Examinarea ecografica dupa un traumatism este esentiala pentru determinarea hemoragiilor cavitare sau a leziunilor organelor interne, fiind vitala în stabilirea protocolului terapeutic posttraumatic.
 
Totodata, ecografia este utilizata în diagnosticul timpuriu al gestatiei, determinarea numarului de pui, precum si pentru monitorizarea evolutiei gestatiei.
 
Centrul Veterinar Domenii va pune la dispozitie servicii de ecografie realizate cu ajutorul unui aparat General Electric de ultima generatie de catre colegul nostru, dr. Ionut Donescu - medic veterinar cu o experienta de peste 14 ani si numeroase cursuri în domeniul imagisticii realizate atât în tara, cât si în strainatate.

Galerie foto
  • ...