Dr. Ioana Ionescu - Cabinet medicina generala, homeopatie, api-fitoterapie, acupunctura

Acupunctura

Origini Acupunctura este una din ramurile medicinii tradiţionale chineze (MTC) alături de fitoterapie (tratamente pe bază de plante), masaj, gimnastică energetică (Qi gong) şi dietoterapie. Toate aceste metode terapeutice au o bază teoretică comună: Teoria Yin – Yang, Legea celor 5 Elemente, Teoria punctelor şi meridianelor energetice, Legile corespondenţei între organele interne şi ţesuturi, organe de simţ etc.   O altă abordare La medicul acupunctor veţi auzi vorbindu-se de Frig, Căldură, Foc, Vânt, Flegmă, Umezeală, Emoţii negative etc. Cele mai multe sunt noţiuni aparent noi în spaţiul cultural european, dar ele reprezintă modul chinezilor de a descrie în termeni populari aceleaşi cunoştinţe medicale: Foc înseamnă inflamaţie, Frig înseamnă răcire şi încetinire a funcţiilor, Vânt înseamnă tremurături etc. Nu vă impacientaţi dacă veţi auzi medicul acupunctor spunând că aveţi o afectare a Ficatului când vă supără ochii, sau că aveţi o afectare a Rinichilor dacă vă supără urechile. E vorba în acest caz de afectări energetice, care nu presupun neapărat o boală organică.  

Cum se procedează Adresarea la medicul acupunctor presupune 2 etape: 1. Consultul iniţial, pe baza căruia medicul stabileşte diagnosticul şi conduita terapeutică. Acest consult are durată variabilă, în funcţie de complexitatea bolilor fiecărui pacient. Consultul constă în: -         dialogul între medic şi pacient prin care se urmăreşte aflarea datelor semnificative cu privire la boală. -          palparea pulsului pacientului -          inspecţia limbii pacientului -          palparea unor zone şi puncte speciale care pot fi dureroase

2. Tratamentul, care constă în înţeparea a diverse puncte cu ace speciale, de grosime mică şi lungimi diferite. În funcţie de necesităţi, numărul de ace folosite în cursul unei şedinţe poate ajunge la 20. La fiecare şedinţă, medicul reevaluează starea pacientului prin dialog, palparea pulsului şi inspecţia limbii. După caz, tratamentul poate presupune şi aplicarea de ventuze, masaj, electroacupunctură, etc.

Durată În principiu, o şedinţă de acupunctură durează între 20-30 minute. O cură constă în 10 şedinţe efectuate zilnic sau la 2 zile. Durata efectivă a tratamentului se va stabili de la caz la caz. De obicei, bolile recente şi uşoare, la pacienţi tineri, se pot rezolva în mai puţin de 10 şedinţe. Bolile vechi, mai avansate şi la pacienţi vârstnici, pot necesita mai mult de 10 şedinţe şi uneori tratament periodic de întreţinere.  Siguranţă Acele folosite în tratament sunt de unică folosinţă, STERILE, astfel încât nu există riscul contaminării cu boli transmisibile (inclusiv hepatită virală şi SIDA). Cabinetul este dotat cu sterilizator tip autoclav cu care sterilizăm instrumentarul.  Cum acţionează Scopul tratamentului prin acupunctură este echilibrarea funcţionării organismului. Se urmăreşte eliminarea urmărilor factorilor ce produc boala, creşterea rezistenţei proprii a organismului la îmbolnăvire, refacerea energiei afectate a diferitelor organe etc.

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...
Categorii
Date de contact
0722792083; 0725243202
Bd. Aviatorilor, nr. 68, sector 1,
Distribuie