Dr. Leventer Centre - Clinica Dermatologie Bucuresti

Dermato-oncologie

Carcinomul bazocelular este cea mai frecventa forma de cancer de piele, la nivel mondial. Chiar daca nu pune viata în pericol în aceeasi masura ca melanomul, carcinomul bazocelular este o forma de cancer care ajunge sa mutileze pacientul. La ora actuala, un carcinom bazocelular are sanse de 90% sa fie tratat, daca este diagnosticat la timp. Carcinomul cutanat se poate ascunde sub orice forma: o pata, o mica leziune sau chiar un cos la baza unui fir de par.

 

Melanomul malign este cea mai agresiva forma de cancer de piele. În cazul lui, timpul în diagnostic este mai important, chiar vital, fata de alte forme de cancer de piele. Cu cât afectiunea este depistata mai rapid, cu atât sansele de supravietuire cresc. Timpul în diagnosticul melanomului malign este la fel de important ca asistenta medicala.
 

Tratament cu 99% sanse de succes
Cea mai eficienta metoda de tratament la ora actuala împotriva carcinomului bazocelular este interventia Mohs, în care chirurgul si dermatopatologul fac echipa împotriva tumorii. Microchirurgia Mohs este o forma de interventie care presupune excizarea în etape a tumorii si a tesuturilor din jurul ei, pâna la eliminarea completa a celulelor canceroase.

 

Tratamentul în melanom începe cu excizia marginii de siguranta si continua atunci când este cazul (daca sunt prezente deja metastazele) cu terapie imunologica si terapie targhet. Fata de schemele anterioare, nu se mai practica operatia larga, ca prim pas, a melanomului si nici nu se poate intra pe program de terapie moderna fara evaluarea ganglionului santinela. O alta modificare a ghidurilor actuale este cea privind marginea de siguranta: unele melanoame au nevoie doar de 5 mm margine de siguranta, altele de 1-2 cm.
De ce sa alegi Dr. Leventer Centre?
Centrul Dr. Leventer este este singura clinica acreditata de ASDS (American Society for Dermatologic Surgery) pentru chirurgia Mohs în Europa Centrala si de Est.

 

În 2017, în Centru au fost diagnosticate 576 de persoane cu cancer de piele: 483 cu carcinom, 93 cu melanom. În acelasi an au fost efectuate 189 de proceduri chirurgicale Mohs. În 2018, au fost diagnosticate 906 persoane cu cancer de piele: 730 cu carcinom, 165 cu melanom, 11 cu alte tipuri de tumori. În acelasi an au fost facute 273 de interventii Mohs. În 2019, în Centrul Dr Leventer, au fost depistate 1200 de cazuri de cancer de piele: 966 carcinom, 198 melanom, 36 alte tipuri de tumori. Si tot în 2019 au fost efectuate 433 operatii Mohs.

Galerie foto
  • ...