Glass Team - Montaj usi din sticla, compartimentari birouri, placari cu sticla, Bucuresti

Montaj scari de interior

Scarile interioare reprezinta, intr-o locuinta, atat elemente functionale cat si decorative. Amplasate acolo unde trebuie, acestea reusesc daca sunt realizate bine, sa impresioneze si sa atraga atentia.

Reprezentand o etapa complexa in constructia unei case, scara interioara necesita un loc bine definit in proiectul in cauza si totodata o includere obligatorie in planurile de autorizatie de constructie. De ce avem nevoie de un proiect pentru o scara interioara? Pentru ca scara interioara trebuie sa fie corect dimensionata, sa aibe treptele corect stabilite si sa fie realizata corect. Aceste lucruri pot fi stabilite doar de un arhitect si de un inginer structurist. Scara este alcatuita din rampa (suprafata circulabila, adica treptele scarii) si contratrepte (partea verticala a treptelor). Un alt element important este balustrada scarii, aceasta asigurand o circulatie sigura. Designul, forma si dimensiunea scarilor interioare sunt realizate in functie de necesitatile si gusturile fiecarei familii in parte. La proiectarea acestora, arhitectul imbina ideile gazdei cu functionalitatea si cu arhitectura imobilului.

Scarile pot fi construite din beton armat (turnat in cofraje la fata locului), din lemn de esenta tare (stejar, fag sau salcam), din metal (cu structura realizata din profile inchise sudate, treptele pot fi din diverse materiale: lemn, marmura etc.) sau scari in spirala (ocupa un spatiu mic, este decorativa insa mai putin confortabila).

Aplicatii Montaj scari interior

Experienta arata ca atunci cand incepem sa visam la o casa nu acordam suficienta atentie scarii interioare. O scara executata pretentios este primul element de mobilier din casa noastra, lemnul isi traieste perioada de renastere devenind pe drept, cel mai constant mobilier.

Niciodata scara interioara nu a fost un simplu accesoriu pentru a ajunge la etaj, de fiecare data arhitectii si designerii au dat frau imaginatiei in a completa interiorul.

Galerie foto
  • ...