Foraje puturi - Puturi apa,denisipari, foraje la adancime, Bucuresti

Foraje pentru pompe de caldura

Pentru pompe de caldura apa trebuie sa existe panza freatica in cantitati suficiente si de o calitate corespunzatoare, luand in considerare o anumita adancime. De asemenea trebuie executate minim 2 FORAJE , unul din care sa se extraga apa si unul in care sa se deverseze .

Problema apare cand stratele de apa au nivel ascensional ( aprox 70 % din suprafata Tarii ) si forajul al 2-lea nu poate inghiti toata apa extrasa din forajul 1 . Acest model este cel mai RENTABIL insa se p Pentru pompa de caldura apa-apa trebuie sa existe apa freatica in cantitati suficiente si de o calitate corespunzatoare, luand in considerare o anumita adancime. De asemenea trebuie executate minim 2 FORAJE DE APA, unul din care sa se extraga apa si unul in care sa se deverseze . Problema apare cand stratele de apa au nivel ascensional ( aprox 70 % din suprafata Tarii ) si forajul al 2-lea nu poate inghiti toata apa extrasa din forajul 1 . Acest model este cel mai RENTABIL insa se preteaza in zonele cu sol tare ( munti) , dar si in zona

Majoritatea oamenilor stiu ca dinamica apei strica forajul.De ce? Pentru ca orice foraj oricat de perfect ar fi executat contine si mici insertii cu nisip de o granulatie extrem de fina insa foarte putina lume stie ca la o anumita viteza (capacitatea de extragere a pompelor, hidrofoarelor, hidromotoarelor) nisipul devine abraziv stricand filtrele forajelor sau forajelor pentru apa potabila, casnica sau industriala.De aceea orice put forat chiar daca nu se vede la ochiul liber  are nisip si trebuie denisipat la o perioada de maxim 5 ani de la executarea forajului doar  pentru acontinua buna functionare a acestui foraj cat si al sistemelor conectate acestuia.

Partajeaza asta:

Galerie foto
  • ...