Foraje puturi - Puturi apa,denisipari, foraje la adancime, Bucuresti

Denisipari puturi pret

De ce se infunda un put? Ei bine exista mai multe cauze, insa cele mai des intalnite apar in momentul neexploatarii forajului sau atunci cand putul este exploatat necorespunzator.

infundarea izvoarelor unui put forat este fenomenul care are loc prin patrunderea particulelor fine din stratul de nisip fin in interiorul putului, blocand filtrelede apa. Atunci este indicat sa apelati la specialisti pentru a efectua o denisipare.

Innisiparea este favorizata atunci cand marimea bobului pietrisului turnat sau marimea filtrelor nu a fost just aleasa fiind prea mare. In acest caz nisipul din strat nu poate fi retinut si intra in put pe care il umple cu timpul. Forajul se innisipeaza chiar daca dimensionarea pietrisului si a fantelor este corect aleasa, insa din cauza unei exploatari nerationale cu debite mari, viteza de antrenare devine prea mare. In acest caz in put apar viituri de nisip in afara de pericolul fenomenului aratat anterior de colmatare al stratului inconjurator al filtrului.

colmatarea unui put frat se produce atunci cand:

-Tubulatura filtranta sau sita in cazul existentei acesteia s-a corodat;-cand s-au produs defectiuni mecanice la piesa de etansare;-cand margaritarul filtrant s-a turnat defectuos, coroana respectiva de pietris ne fiind continua;-infundarea unui put se mai produce si atunci cand, dupa terminarea forajului , dsenisiparea nu s-a facut timp suficient si corect.

Din cele aratate rezulta importanta alegerii judicioase a pietrisului margaritar, a introducerii lui, a dimensionarii rationale a sliturilor si a efectuarii corecte a desnisiparilor.Innisiparea putului atrage o foarte mare diminuare a debituluide apa. De obicei debitul unui put innisipat este de doar 10% din debitul unui put curat.

Galerie foto
  • ...