Galt orologerie elvetiana - Ceasuri elvetiene, reparatii Bucuresti

Achiziţionarea şi utilizarea ceasurilor - Sugestii

Vă recomandăm să cereţi sfatul într-un magazin specializat, de exemplu în magazinul nostru, mai ales dacă intenţionaţi să cumpăraţi un ceas de valoare. La noi aveţi posibilitatea să comparaţi între ele ceasuri elveţiene de calitate, produse de diferite mărci, în diferite clase de preţ. Pentru ceasuri cu funcţiuni suplimentare mai complicate veţi avea de cele mai multe ori nevoie de îndrumările unui profesionist al ceasurilor, serviciu pe care îl asigurăm în mod gratuit.

   Orientaţi-vă înainte de cumpărare, în cadrul discuţiei cu specialiştii noştri, asupra avantajelor şi dezavantajelor ceasurilor mecanice şi ale ceasurilor cu cuarţ. Dacă doriţi să vă decideţi pentru un ceas mecanic, vă sugerăm să cereţi explicaţii cu privire la diferenţa între ceasurile cu întoarcere manuală şi ceasurile cu întoarcere automată. La ceasurile mecanice trebuie să luaţi în consideraţie faptul că ele nu vor atinge precizia celor cu cuarţ, deşi vor asigura o precizie care este absolut suficientă. În schimb vă veţi bucura de ceasuri care sunt mai complicate şi mai pline de viaţă.

   Vă sugerăm să ţineţi seama şi să ne faceţi cunoscut dacă suferiţi de alergii la metal sau la piele, deoarece există şi variante antialergice pentru carcase, brăţări şi curele.

   Un material nobil al carcasei şi al brăţării (de exemplu aurul sau platina) va mări în mod considerabil preţul unui ceas, chiar dacă mecanismul şi precizia sunt aceleaşi cu cele ale modelelor din materiale mai puţin scumpe. O alegere pe care dvs. e bine să o faceţi şi care depinde atât de gusturile, cât şi de posibilităţile dvs.

    La evaluarea unui ceas, alegeţi modelele la care mărimea cifrelor de pe cadran, mărimea şi culoarea arătătoarelor, precum şi culoarea cadranului corespund acuităţii dvs. vizuale. Ţineţi seama de acest aspect şi la alegerea ceasului în ceea ce priveşte numărul şi poziţionarea funcţiilor suplimentare.

    Un criteriu de alegere este şi etanşeitatea ceasurilor. Cereţi sfatul vânzătorului cu privire la gradul de etanşeitate care se potriveşte cel mai bine cu activităţile dvs. (plajă, sporturi nautice, plonjări submarine).

    Verificaţi că ceasul dvs. beneficiază de service in garanţie şi post - garanţie. Întrebaţi vânzătorul unde se află centrul de service si dacă acesta este autorizat de către producătorul ceasului. Solicitaţi certificatul de garanţie al producătorului şi verificaţi că este original, precum şi dacă reprezentantul autorizat de service este trecut in cartea de garanţie a producătorului. Vizitaţi saitul producătorului sau a distributorului autorizat şi asiguraţi-vă că vânzătorul este menţionat pe el. Aceste informaţii vă vor fi de mare utilitate într-o multitudine de cazuri, de la schimbarea bateriei sau verificarea etanşeităţii, până la probleme mai serioase, ca înlocuirea un geam spart sau a unei coroane uzate sau rupte. Trebuie de asemeni să vă asiguraţi că prin serviciul de post-garanţie al firmei de la care aţi achiziţionat ceasul dvs. veţi beneficia de un acces permanent şi pe termen lung la piese de schimb originale.

    Un aspect foarte important îl constituie garanţia producătorului. Solicitaţi vânzătorului explicaţii despre diversele situaţii referitoare la garanţie, ce pot apare în utilizarea ceasului dvs. Interesaţi-vă despre ce anume intra în sfera de aplicabilitate a garanţiei. Ţineţi seama de faptul că, de regulă, producătorii nu garantează bateria, geamul, coroana şi brăţara ceasului.

    Şi un ultim lucru, dar nu şi cel din urmă, încercaţi să alegeţi acel ceas care se potriveşte cel mai bine la stilul dvs. de viaţă, la ţinuta dvs. vestimentară şi cu obiceiurile şi gusturile dvs. Personalul nostru, având o mare experienţă în acest domeniu, vă va sfătui cu plăcere şi cu multă pricepere.

   DUPĂ CUMPĂRARE

     Controlaţi în mod regulat (la 2-3 ani) ceasul dvs. de valoare la un specialist, de exemplu la specialiştii în service ai firmei noastre.

    Înotatul în mare: întotdeauna după înot clătiţi ceasul cu apă călduţă.

    Coroane înşurubate: înşurubaţi-le bine, pentru a preveni pătrunderea apei. Coroane neînşurubate: împingeţi-le către corpul carcasei, pentru a preveni pătrunderea apei.

  Butoanele de cronografe: nu le apăsaţi sub apă, pentru a evita pătrunderea acesteia în mecanism.

   Curăţarea brăţărilor mecanice şi a ceasurilor etanşe: folosiţi o periuţă de dinţi cu apă săpunită pentru a curăţa şi un material moale pentru a usca.

    Produse chimice: evitaţi contactul cu solvenţi, detergenţi, parfumuri, cosmetice.

    Etanşeitatea ceasurilor nu poate fi garantată pentru totdeauna. Ea poate fi provocată prin îmbătrânirea garniturilor sau prin şocuri ocazionale. Vă recomandăm o verificare anuală a etanşeităţii, efectuată în special înainte de începerea sezonului estival. Verificarea şi întreţinerea regulată vor asigura buna funcţionare a ceasului dvs. pe o perioadă foarte lungă de timp.

    O utilizare abuzivă a ceasului, prin depăşirea limitelor de etanşeitate prescrise, poate duce la deteriorarea lui şi la pierderea garanţiei producătorului, motiv pentru care vă recomandăm să respectaţi, în interesul dvs., indicaţiile producătorului.

    Temperatură: evitaţi să ţineţi prelungit ceasurile la mai mult de 60 grade sau sub 0 grade Celsius.

     Şocuri: fie termice, fie de altă natură: evitaţi-le.

    Ceasurile de calitate, utilizate corect, se defectează foarte rar în perioada de garanţie şi au o durata de viaţă lungă. Pentru orice eventualitate păstraţi certificatul de garanţie al ceasului într-un loc în care îl puteţi regăsi.

    Câmpuri magnetice: evitaţi a vă pune ceasurile pe difuzoare sur frigidere, deoarece acestea pot genera câmpuri magnetice puternice.

    Schimbaţi în mod periodic cureaua de piele a ceasului dvs. Curelele vechi devin în timp casante şi arată de obicei foarte rău. O curea nouă face ca ceasul dvs. să arate şi el ca nou. Evitaţi contactul cu apa sau vapori pentru a preveni decolorarea şi deformarea curelei. Nu uitaţi că pielea este permeabilă şi de aceea evitaţi contactul ei cu substanţe grase şi cosmetice.

    Întoarceţi ceasul dvs. cu întoarcere manuală de preferinţă în aceeaşi moment al zilei, de exemplu întotdeauna fie dimineaţa, fie la prânz, fie seara.

    Vă recomandăm să nu lăsaţi indicatorul de secunde al unui cronograf să se rotească atunci când nu este necesar, deoarece aceasta reduce durata de viaţă a bateriei.

  Nu încercaţi niciodată nici să deschideţi ceasul dvs., nici să atingeţi părţile lui interne. Acest lucru este de evitat mai ales dacă ceasul este in garanţie, căci pierdeţi în mod automat dreptul la garanţie. De regulă specialiştii nu au nici o dificultate în a determina că un ceas a fost deschis în mod abuziv.

     Aceste sfaturi vă sunt prezentate de către firma Impulse România srl, distribuitoare pentru magazineleGalt orologerie elveţiană. Firma Impulse România srl are un statut de Agent Oficial şi de Service Autorizat pentru România a firmelor elveţiene de ceasuri Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Zenith, Hysek, Omega, Rado, Longines, Sector, Revue-Thommen, Grovana şi Mondaine.

Puteţi să ne contactaţi la: info@ceasuri.ro  

Galerie foto
  • ...