Ghepard Electric, Instalatii electrice si sisteme de securitate - Bucuresti

Priza de pamant (Impamantare)

Independent de necesităţile instalaţiilor electrice există două tipuri de prize de pământ.

Prize de pământ naturale se constituie, de regulă, din reţele de conducte metalice de apă potabilă, mantale metalice de cabluri. Se optează pentru aceste elemente datorită contactului bun pe care îl realizează şi pe o suprafaţă mare cu solul.

Prize de pământ realizate artificial sunt formate din țevi de oțel, bandă de oţel rotund sau cornier şi îngropate în pământ ce sunt menite exclusiv să realizeze legături la pământ.

Rolul acestor instalații este de a dirija în pământ, în condiții de siguranță, curenții proveniți din descărcări atmosferice. Însă nu se limitează la acest lucru, aceeași operațiune de dirijare (tot în pământ) și siguranță se aplică și curenților de defect, ce apar în urma deteriorării sau conturării izolației.

Totodată, în atribuțiile instalației de legare la pământ intră și asigurarea unui anumit mod de funcționare a instalațiilor de curenți tari sau de telecomunicații (instalații de legare la pământ de exploatare).

Suntem o societate autorizata ANRE si IGSU, cu experienta de peste 24 ani in domeniul instalatiilor electrice, curenti tari si slabi, certificati ISO 9001:2008 CERTIND, specializati in proiectare, executie si consultanta pentru lucrari in instalatii electrice, sistem antiefractie, sisteme CCTV si control acces

Galerie foto
  • ...