Grant Dent by Dr. Alina Filipescu - Cabinet stomatologic Bucuresti

Chirurgie dentara

Chirurgia dentara reprezinta o procedura medicala care implica modificarea artificiala a dintilor si a oaselor maxilarului sau a mandibulei. Nevoia de chirurgie dentara o decide medicul stomatolog, in urma examenului medical, daca acesta constata ca dintele tau e distrus sau nu mai poate refacut, ai nevoie de un implant dentar sau in cazul in care ai o afectiune dentara care trebuie indepartata.
 
Exista cateva situatii cand ai putea avea nevoie de chirurgie dentara:
 
Maseaua de minte: dureri cauzate de maseaua de minte sau cel de-al treilea molar, face parte din ultimul set de dinti care apar diferit pentru fiecare persoana in parte. Uneori acestea apar la linia gingiei, iar datorita spatiului suficient pe osul mandibular sau maxilar se dezvolta fara probleme. Din pacate, de cele mai multe ori maselele de minte au o directie gresita de dezvoltare, ceea ce determina aparitia durerilor, umflarea gingiei sau chiar infectia tesutului din jurul acesteia. Un alt risc prezentat de aparitia lor este influentarea dintilor ”vecini”, a gingiei sau chiar aparitia unor chisturi sau tumori care pot distruge tesutul osos pe care se dezvolta. Acestea sunt motivele pentru care medicul dentist recomanda persoanelor cu aceste probleme sa aiba maselele de minte extrase.
 

Indepartarea leziunilor, chisturilor sau biopsia: medicii din chirurgia dentara pot lua niste mostre din tesuturi crescute anormal si le trimit catre un laborator in vederea analizarii si testarii lor pentru identificarea problemei.
Implanturi dentare – reprezinta o optiune pentru cei care si-au pierdut un dinte in urma unui accident sau in urma unei infectii. Implantul dentar reprezinta radacina dintelui substitut ancorat prin chirurgie dentara in osul mandibulei sau a maxilarului si are rolul de a stabiliza dintele artificial, care va fi atasat implantului. Persoanele care vor un implant dentar trebuie sa stie ca este nevoie ca osul mandibulei sau maxilarului sa aiba o anumita densitate si sa nu dezvolte infectii. Oricum, acest lucru nu inseamna ca acea persoana poate uita de practicile unei igiene orale corecte.
 

Chirurgia orala in repararea oaselor fetei – din cauza unor accidente, unele persoane au nevoie de chirurgie orala pentru repararea fracturilor oaselor fetei.
 

Pe langa aceste interventii chirurgicale, mai exista si odontectomii (extractia unui dinte crescut total sau partial in os), rezectii apicale, premolarizari, interventii chirurgicale ajutatoare protezarii.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0212212842; 0724356735
Str. Ceahlau, Nr.15, Bl. 75, Sc. 2, Ap. 58, Int. 08, Parter, Sector 6,
Distribuie