Grant Dent by Dr. Alina Filipescu - Cabinet stomatologic Bucuresti

Endodontia

Endodontia reprezinta specialitatea stomatologica ce se ocupa de tratarea afectiunilor pulpare. Daca in urma consultului medical stomatologul dumneavoastra hotaraste ca aveti nevoie de un tratament de canal aceasta nu este neaparat o veste rea, inseamna ca dintele dumneavoastra poate fi inca salvat. Nu trebuie sa va fie teama, tratamentul se efectueaza sub anestezie si este nedureros. Daca tratamentul endodontic se efectueaza defectuos sau prea tirziu, exista riscul aparitiilor unor complicatii.

 

Manevrele din endodontie sunt: curatarea canalelor radiculare, prepararea si conformarea mecanica a acestora si sterilizarea si obturarea. Devitalizarea unui dinte (scoaterea nervului) si este considerate singura manevra ”oarba” din cadrul terapiei stomatologice, ca urmare, presupune o deosebita atentie si indeminare din partea stomatologului.
Care sunt avantajele?
Tratamentul de canal impiedica extinderea infectiei la dintii invecinati si impiedica distrugerea dintelui unde a aparut infectia. In functie de numarul de dinti care urmeaza a fi tratati, tratamentul de canal se poate efectua in una sau mai multe sedinte. Dupa eliminarea nervului canalele vor fi obturate (sigilate), iar dintele va fi salvat. Poate sa apara in timp o colorare a dintelui in urma acestui tratament dar se poate corecta prin albire, fatetare sau prin coroane.

Galerie foto
  • ...
  • ...
Categorii
Date de contact
0212212842; 0724356735
Str. Ceahlau, Nr.15, Bl. 75, Sc. 2, Ap. 58, Int. 08, Parter, Sector 6,
Distribuie