Dimitrie Paciurea, Liceu Vocational Artistic - Bucuresti

Despre noi

Liceul ,,Dimitrie Paciurea” este situat în Bucuresti, sector 1 si apartine retelei de învatamânt preuniversitar de stat. Liceul are locatia într-o zona semiperiferica în incinta Combinatului Fondului Plastic, unitate lucrativa a Uniunii Artistilor Plastici din România. În aceasta unitate se pregatesc în jur de 350 de elevi .

Liceul ,,Dimitrie Paciurea” a suferit un proces de restructurare si transformare, având o ascensiune începând cu anul scolar 2014-2015 când oferta educationala a liceului a devenit atractiva pentru un numar din ce în ce mai mare de elevi. La baza dezvoltarii institutionale a Liceului ,,Dimitrie Paciurea” sta viziunea si misiunea scolii. Viziunea scolii – ,,Arta pentru elevi”, misiunea scolii – Transformarea Liceului ,,Dimitrie Paciurea” într-o scoala de arte decorative, complexa, capabila sa ocupe prin unicitatea ei nationala, un loc fruntas în învatamântul European, integrand armonios arta în tehnologie.

Domeniile de pregatire de baza sunt: Arte plastice si decorativeConservare-restaurare bunuri culturalefiliera teoretica- profil Uman-Filologie.

Prin noul Plan de Dezvoltare Institutionala se urmareste integrarea artei de ,,a face” cu arta de ,,a citi” ( filologie). Elevii care urmeaza filiera vocationala au posibilitatea de a sustine examenul de certificare a competentelor profesionale, nivel 4, în urma caruia pot sa acceseze si sa obtina locuri de munca atât de cautate în domeniul conservarii si restaurarii care necesita o educatie graduala pornind de la abilitati practice, notiuni de istorie a artei si competente în domeniul artelor plastice si decorative.

Galerie foto
  • ...