Home Kineto - Cabinet kinetoterapie Popesti Leordeni

Fizioterapia

Fizioterapia este utilizata cel mai adesea în cazul afectiunilor degenerative ale aparatului locomotor, în bolile articulare inflamatorii precum guta, poliartrita reumatoida sau alte degenerari de uzura ale principalelor articulatii ale corpului (genunchii soldurile sau coloana vertebrala în special în zona lombara).
Principalele ramuri ale fizioterapiei sunt: hidroterapia, electroterapia kinetoterapia,climatoterapia termoterapia,fototerapia,laserterapia si masajul terapeutic. Cel mai adesea la noi fizioterapia este asociata electroterapiei la care se poate adauga tratamentul cu ultrasunete si laser.Astfel vom vorbi în acest articol despre ce reprezinta fiecare dintre aceste proceduri si cum te pot ajuta acestea sa te simti mai bine.
 
Ce beneficii are fizioterapia


Fizioterapia,prin ansamblul sau de mijloace în care se poate interveni în scop terapeutic este folosita în recuperarea medicala pentru a readuce functiile organismului la nivelul avut anterior bolii sau traumatismului plin una sau mai multe din ramurile sale. Prin urmare, fizioterapia aduce beneficii asupra starii de sanatate, atât în scop de recuperare, cât si de mentinere a starii de sanatate.
Pe scurt, fiziterapia te ajuta sa scapi de durere, edem, sa recâstigi controlul motor asupra unor muschi etc.

 
Principalele avantaje ale folosirii electroterapiei în fizioterapie


Eliminarea de dureri din puncte cheie spre deosebire de alte metode pentru tratarea durerii precum medicamentele antiinflamatoare si antialgice electroterapia nu afecteaza între corpul Spre exemplu curentul tens are actiune locala asupra sursei durerii iar o astfel de sedinta reuseste sa te scape de durere fara efecte secundare Cum întâlnim în cazul medicamentelor marele avantaj al aplicatiilor de electroterapie îl reprezinta faptul ca au un numar foarte limitat de contraindicatii si efecte secundare este necesara doar aplicarea electrozilor în modul corect în jurul zonei vizate.
 
Ce tipuri de curenti se folosesc în cadrul sedintelor de fizioterapie


Curent interferential


Curentul inferferential reprezinta o procedura de fizioterapie foarte utila în vederea tratarii durerii si în accelerarea procesului de autovindecare al organismului. Acest tipde procedura va determina:
Reducerea sau eliminarea durerii de la zona de aplicare.
Reducerea semnificativa a edemului.
Contribuie la îmbunatatirea mobilitatii articulare.
Stimuleaza secretia hormonala în vederea accelerarii procesului de vindecare anatomica.
 
Curent TENS


Curentul de tip TENS (Transcutaneous Electrical Neural Stimulation) reprezinta o procedura de fizioterapie ce presupune folosirea curentului electric continuu în vederea tratarii durerii simptomatice la nivel local prin excitarea terminatiilor nervoase în vederea declansarii mecanismului de poara de control sau al sistemului opioid.
Fizioterapia prin acest tip de procedura va determina:
Stimularea radacinilor nervoase din vecinatate.
Stimularea nervoasa periferica.
Stimularea neuronilor motori.
Activarea punctelor trigger sau a punctelor de acupunctura
 
Curent Diadinamic


Curentul de tip diadinamic reprezinta o procedura de fizioterapie cu o larga aplicabilitate în tratarea afectiunilor cronice, însa trebuie mentionat faptul ca acest gen de curent poate fi resimtit drept incomod de catre pacienti.
 
Microcurenti


Fizioterapia prin microcurenti reprezinta, probabil, una din cele mai putin invazive forme de fizioterapie, prin simplul fapt ca acest tip de curent nu este resimtit de catre pacient. Astfel, la nivelul electrozilor vor fi transmise impulsuri electrice de foarte mica intensitate, care sunt extrem de apropiate de frecventele electrice prezente în mod natural la nivelul orgnaismului. Prin acest tip de curent, principalul efect este prezent la nivel celular, unde celula este ajutata sa se refaca mult mai repede.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0724763847
Str. Solstitiului, Nr. 33, Popesti Leordeni, judetul Ilfov
Distribuie