Horeca Culinary School - scoala de educatie culinara profesionala Bucuresti

Curs ajutor de bucatar

Pret curs 3000 lei

Pret redus pentru elevi si studenti 1800 lei platibil in 2 transe

Durata 6 saptamâni

La toate cursurile se achita si o taxa administrativa de procesare dosar, eliberare diploma la final si alte activitati ce tin de gestionarea dosarului dumneavoastra, în valoare de 150 lei.

Cursul se adreseaza elevilor începând cu vârsta de 14 ani, dar si tuturor celor care doresc sa înceapa sa lucreze într-o bucatarie profesionala sau pasionatilor de a cunoaste tehnicile de baza în bucatarie.

La finalul cursului, dupa absolvirea examenului teoretic si practic, participantul va obtine un certificat de calificare profesionala.

 Ajutorul de bucatar este o ocupatie din cadrul sectorului de productie (bucatarie) aflat într-o unitate de alimentatie independenta sau parte a unui complex hotelier, unitati de catering dar si în magazine, unitati volante, piete permanente sau semi-permanente.

- Ajutorul de bucatar preia materiile prime si auxiliare receptionate calitativ/cantitativ de catre bucatar si le depoziteaza conform naturii acestora, respectând instructiunile date.

- Ajutorul de bucatar manipuleaza materiile prime si auxiliare de la depozite la sectia de productie ( bucatarie) verifica termenul de- valabilitate ale produselor alimentare si comunica superiorului atunci când acestea sunt la limita durabilitatii minimale mentionata pe eticheta produselor.

- Ajutorul de bucatar pregateste materia prima în vederea gatirii: sorteaza, spala, curata, taie, opareste, frige, decongeleaza, în functie de instructiunile date de bucatar.

- Ajutorul de bucatar curata vasele si ustensilele utilizate în bucatarie si le depoziteaza corespunzator. De asemenea, curata echipamentele tehnologice si întretine curatenia curenta a bucatariei si a spatiilor anexe.

-Ajutorul de bucatar poate efectua operatii simple de încalzire a mâncarurilor „ gata de servit”.

-Ajutorul de bucatar participa activ la operatiile de igenizare si respecta procedurile HACCP.

- Ajutorul de bucatar ambaleaza preparatele culinare destinate livrarii la ghiseu ori la domiciliul cumparatorului.

Galerie foto
  • ...