Recuperare medicala la domiciliu Bucuresti, Ilfov

Recuperare medicala batrani

Va prezint cateva informatii succinte despre serviciile de recuperare medicala batrani pe care le ofer:

  • kinetoterapie de intretinere;
  • recuperare medicala post accident vascular ischemic;
  • recuperare medicala post accident vascular hemoragic;
  • kinetoterapie in boala Parkinson;
  • recuperare medicala dupa fracturi.

Kinetoterapie de intretinere

Kinetoterapia de intretinere este recomandata in cazul batranilor pentru mentinerea tonusului muscular, mentinerea fortei musculare, dar si pentru prevenirea unor afectiuni. In kinetoterapia de intretinere se pot folosi mijloace ajutatoare precum bastonul, benzile elastice, mingi de diferite forme, dimensiuni si greutati chiar si propria greutate corporala. In kinetoterapia de intretinere se pot executa exercitii din diferite pozitii precum asezat, decubit ventral, decubit dorsal, stand, dar si din derivatele acestora.

Recuperare medicala post accident vascular ischemic

Popular, prin accident vascular ischemic se întelege blocarea fluxului de sange spre creier printr-un cheag format pe o artera, astfel incat creierul nu mai este irigat corespunzator.

In functie de localizarea accidentului vascular ischemic, acesta poate provoca hemiplegie, afazie (tulburare de vorbire), tulburari de coordonare, tulburari vizuale. Aceste accidente vasculare apar in general după varsta de 60 de ani.

Din punct de vedere al recuperarii medicale, unul din aspectele importante si neglijate in marea majoritate a cazurilor este pozi?ionarea in pat a pacientului. Recuperarea medicala efectiva incepe chiar din momentul in care pacientul este asezat corespunzator in pat si întors pentru evitarea escarelor.

Apoi se poate incepe cu masajul medical, mobilizari pasive urmate de mobilizare active si active cu rezisten?ă bineinteles, fizioterapia ajuta la stimularea pasiva a muschilor. Nu exista un termen de recuperare, recuperarea medicala se efectuează in functie de starea pacientului.

Recuperarea medicală post accident vascular hemoragic

Atunci cand un vas de sange de la nivelul capului se sparge si inundă creierul cu sange se numeste accident vascular hemoragic.

In functie de dimensiune si locul de producere a accidentului vascular cerebral hemoragic, simtomele pot fi: dureri de cap, varsaturi, modificari ale starii de constienta, chiar si convulsii.

In functie de dimensiunea lor, ele se pot fi urmate de o recuperare rapida, dar un unele cazuri accidentul vascular hemoragic poate duce chiar si la coma.

Ca si in cazul recuperarii medicale a accidentului vascular ischemic, este importanta pozitionarea pacientului in pat, dar si metodele de lucru pentru ca pacientul sa reusească sa duca o via?ă cat mai apropiata de normal.

In recuperarea medicala după un accident vascular se pot folosi ca mijloace de recuperare medicala masajul medical, mobilizari pasive, mobilizari active, iar ca instrumente putem sa folosim de la mingi, pe care pacientul suferind al unui accident vascular cerebral le poate strânge in mana, pana la baston, cu care pacientul se ajuta cu mana sanatoasa in cazul hemiplegiilor sa ridice mana bolnava.

Printre primele obiective in cazul unui accident vascular, obiectivele recuperarii sunt mentinerea echilibrului si mentinerea corpului in pozitie verticala fara ca pacientul sa cada.

Kinetoterapie in boala Parkinson

Boala Parkinson poate aparea in jurul varstei de 50 de ani. De obicei simptomele ei sunt confundate cu semnele procesului de imbatranire.

Boala Parkinson este o boala cu o evolutie progresiva, asadar diagnosticarea si tratamentul ei este bine sa se facă după primele semne ale ei, acestea sunt: miscari sacadate ale membrelor, tremurul membrelor, instabilitatea posturala, rigiditatea miscarilor.

Dupa tratamentul medicamentos este recomandata inceperea sedintelor de kinetoterapie chiar si la domiciliu, pentru ca pacientul sa beneficieze de tot confortul.

Obiectivele recuperarii medicale la domiciliu in cazul pacientilor cu boala Parkinson sunt: mentinerea stabilitatii si echilibrului, mentinerea sau cresterea tonusului muscular, exercitii de reeducare a respiratiei, dar si corectarea tulburarilor de mers.

Recuperarea medicala in boala Parkinson se realizeaza cu ajutorul unor mijloace precum: bastonul, mingea de diferite dimensiuni, benzi elastice cu rezistenta minima, dar in special cu greutatea proprie, unde se pot executata exercitii de recuperare medicala din diferite pozitii.

Recuperare medicala după fracturi

In cele mai multe cazuri, cand vorbim de fracturi la batrani, fracturile la nivelul soldului sunt cele mai intalnite. In unele cazuri din cauza unor cazaturi, batranii care sufera si de alte afectiuni precum osteoporoza sunt predispusi la fracturi de femur, col femural si, in unele cazuri, chiar si fracturi de bazin.

Fracturile pot fi operate sau nu, in cazul fracturilor neoperate, recuperarea medicala se poate incepe după 2-3 luni, timp in care fractura sa va suda, pacientul avand in tot acest timp grija ca membrul fracturat sa fie mentinut intr-o pozitie cat mai apropiata de cea anatomica. In cazul fracturilor neoperate nu se va efectua masaj sau mobilizari pana ce fractura se va depune calus.

In cazul fracturilor operate, recuperarea medicala se începe la recomandarea medicului după 1-3 saptamani de la operatie.

Recuperarea medicala se incepe cu mobilizari ale membrului afectat in pozi?ie orizontala, apoi daca starea pacientului permite, se incep ridicarile la marginea patului, mersul cu ajutorul cadrului de mers, iar ulterior cu ajutorul bastonului, pana ce pacientul poate sa mearga fara sprijin.

In cazul recuperarii medicale la domiciliu, mijloacele prin care aceasta se realizeaza sunt mobilizari pasive, mobilizari active, precum si fizioterapie pentru stimularea pasiva a muschilor.

Galerie foto
  • ...
  • ...