Recuperare medicala la domiciliu Bucuresti, Ilfov

Recuperare medicala adulti

Prezint succint in continuare serviciile de recuperare medicala adulti pe care le ofer:

  • kinetoterapie de intretinere;
  • recuperare medicala hemipareze;
  • recuperare medicala parapareze;
  • kinetorerapie dupa fracturi;
  • kinetoterapie pentru dureri de spate;
  • recuperare medicala pentru hernie de disc;
  • masaj medical.

Kinetoterapie de intretinere

In cazul adultilor, intretinerea este importanta pentru o viata sanătoasa si batraneti mai linistite. Aici putem sa includem si gimnastica pentru gravide.

In cazul gravidelor, kinetoterapia la domiciliu are printre obiective reeducarea respiratiei, cresterea mobilitatii articulatiilor, exercitii pentru corectarea posturii si aliniamentului corporal.

Kinetoterapia la domiciliu se reallizeaza dupa un program stabilit, in functie de evolutia sarcinii, de starea pacientei. In unele cazuri pot aparea si dureri, care pot fi tratate cu ajutorul kinetoterapiei la domiciliu.

De asemenea, kinetoterapia de intretinere la domiciliu se poate efectua si în cazul persoanelor ce duc o viata sedentara.

Recuperare medicala hemipareze

In cazul adultilor, fie ca vorbim de un accident sau de o operatie in urma carora pacientii ajung sa sufere de hemipareze, recuperarea medicala la domiciliu este foarte importanta pentru ca pacientul sa continue o viata cat mai normala.

In cazul hemiparezelor, recuperarea medicala incepe inca din spital, prin pozitionarea pacientului in pat, urmata de mobilizari pasive.

Dupa ce pacientul este stabilizat se poate incepe recuperarea medicală chiar si la domiciliu. In cazul adultilor, programul de kinetoterapie trebuie sa fie foarte riguros, insa acest lucru depinde de starea lui.

Pentru o recuperare medicala cat mai completa se recomanda 5 sedinte saptamanale. In recuperarea medicala la domiciliu putem utiliza bastonul, mingea de diferite dimensiuni si greutati, banda elastica, dar si greutatea proprie.

Recuperarea medicala in cazul hemiparezelor trebuie inceputa cat mai precoce, in unele cazuri se poate incepe chiar si inainte ca afectiunea sa apara, de exemplu se poate incepe recuperarea medicala la domiciliu inainte de o operatie la nivelul capului, in care exista posibilitatea ca dupa aceasta pacientul sa ramana cu o paralizie.

Recuperare medicala parapareze

Paraperezele apar cel mai des ca urmare a unor operatii la nivelul coloanei vertebrale sau unor boli ale măduvei spinarii, dar pot interveni si ca urmare a unor accidente.

Parapareza poate fi spastica sau flasca. In cazul in care aceasta este spastica, recuperarea medicala la domiciliu incepe cu relaxarea membrelor afectate, prin masaj medical si miscari pasive.

Kinetoterapia la domiciliu in cazul paraliziei membrelor inferioare are ca obiectiv principal mentinerea pacientului in ortostatism urmat de mers, dar pentru a atinge acest obiectiv principal trebuie atinse unele obiective intermediare, stabilite impreuna cu pacientul.

Kinetoterapie pentru durerile de spate

Durerile de spate pot serveni ca urmare a unei dezvoltari slabe a muschilor, deformari ale coloanei vertebrale, spasme musculare, traumatisme, hernii de disc. Durerile de spate pot aparea si in urma unei vieti sedentare.

Kinetoterapia la domiciliu are ca obiectiv combaterea sau ameliorarea acestor dureri, astfel incat pacientul sa poata sa isi desfaoare activitatea zilnica fara a fi impiedicat de aceste dureri de la nivelul spatelui.

Pentru o sedinta de kinetoterapie la domiciliu, se pot folosi instrumente ajutatoare, precum si proceduri de fizioterapie.

Recuperarea medicala pentru herniile de disc

Hernia de disc reprezintă deteriorarea discului intervertebral, iar vertebrele compreseaza nervul, astfel incat apar dureri.

Aceasta poate sa apara in urma pierderii de apa a discului intervertebral, adoptarea unor pozitii vicioase ale coloanei vertebrale, sau chiar si in urma unor traumatisme.

In general, hernia de disc se localizeaza la nivel lombar si mai rar la nivel cervical.

Dupa diagnosticarea acesteia se poate incepe kinetoterapia la domiciliu.

Recuperarea medicala la domiciliu are ca principal obiectiv inlaturarea durerii. In ajutorul pacientului se poate interveni si medicamentos, prin medicamente analgezice, antiinflamatoare.

In aceasta afectiune programul de recuperare la domiciliu include si fizioterapia, care ne ajuta in combaterea durerilor, dar si in stimularea pasiva a muschilor.

Masajul medical

Masajul medical se adreseaza mai multor afectiuni, de la paralizii la dureri. Scopul acestuia este fie de relaxare, fie de stimulare. Acest masaj se poate combina cu orice alta procedura de fizioterapie sau kinetoterapie care se efectueaza la domiciliu.

Kinetoterapia la domiciliu in cele mai multe cazuri contine elemente din masajul medical.

Galerie foto
  • ...
  • ...