LLL Dental-clinica stomatologica- Bucuresti

Chirurgie - Extractii Atraumatice

EXTRACTII ATRAUMATICE 

 

Extractia atraumatica a unui dinte, suntem siguri, ce  este cea mai buna modaliate de scoatere a unui dinte pentru ca  lezeaza cel mai putin osul alveolar, protejandu-l de trauma în vederea unui viitor implant. Dupa acest tip de extractii resorbtia osoasa este minima. Cele mai mari avantaje sunt aduse in chirurgia stomatologica de catre aparatul de piezochirurgie VARIOSURG ce permite interventia pe os fara sa afecteze tesuturile invecinate. Ansa pentru extractii a aparatului de piezochirurgie emite prin varful ei ultrasunete ce slabesc  tesutul de sustinere a dintelui si usureaza extractia lui si mentinerea intacta a structurii osoase din jur. Este foarte important ca osul sa fie rezistent si sanatos pentru ca dintele extras va fi mai apoi inlocuit cu un implant dentar. Manipularea atraumatica a tesuturilor asigura o vindecare propice osteointegrarii unui implant si o gingie sanatoasa. Prin metoda extractiilor atraumatice se pot indeparta dinti sau masele foarte cariate care nu mai pot beneficia de tratmente de canal sau plombe, dinti distrusi de infectii sau inghesuiti, in scopul de a se corecta mai apoi prin tratament ortodontic. Stim ca osul in care urmeaza sa fie inserat un implant trebuie sa fie perfect sanatos si rezistent, iar extractia unui dinte ce va fi inlocuit cu un implant se  face obligatoriu prin manopere atraumatice. Inserarea implantului in zona ramasa in urma extractiei se poate face in aceeasi sedinta, daca factorii locali o permit, sau se asteapta o perioada ca gingia si osul sa se vindece. Dupa extractii atraumatice tesuturile se vor vindeca mai repede si fara suferinta pentru ca ele sunt protejate inca din timpul interventiei.

  EXTRACTIA ATRAUMATICA A MOLARILOR DE MINTE 

[HR]

De cele mai multe ori au o pozitionare vicioasa ce nu le permite eruperea in totalitate. Daca molarii de minte raman partial acoperiti de gingie se pot caria si dau dureri puternice. Piezochirurgia poate separa molarul de minte de osul din jurul lui facilitand astfel extractia lui intr-un mod atraumatic si cu rezultate bune de vindecare. Cu toate astea extractia molarilor de minte inferiori inclusi in os poate fi deosebit de dificila. Din fericire nu doare, insa  cele mai complicate extractii pot dura mai multe ore.

 REZECTIILE APICALE 

 

Constau in indepartarea chirurgicala a unor infectii situate la varful radacinilor, impreuna cu acesta. Acest tip de operatii este efectuat din ce in ce mai rar in clinica noastra deoarece:

  •  
    •  
      • Endodontia realizata la microscop reuseste sa vindece infectiile apicale intr-un procent mare din dintii pe care  altadata i-am fi operat.
      • Rezectiile apicale au un grad de recidiva destul de mare.
      • Implanturile dentare inlocuiesc cu succes dintii bolnavi, acestea fiind preferabile.
Galerie foto
  • ...