Magnetic IT Services - Firma de Servicii, Consultanta IT Bucuresti

Wireless si servicii mobile

Retelele de astazi sunt despre mobilitate, wireless-ul a devenit o necesitate la birou. Numarul dispozitivelor mobile a explodat in ultimii ani, cu previziunea de a atinge 33 de miliarde pana in 2020

Lipsa firelor scade costurile pentru cablare si numarul de echipamente active, oferind aproape aceeasi viteza ca al celor conectate prin fir. Toate dispozitivele dintr-un mediu wireless utilizeaza latimi de banda gratuite, de 2.4Ghz sau 5Ghz. Fiind gratuit inseamna ca oricine vede toate retelele si poate face sniffing la trafic, deoarece banda este libera sa fie folosita.
 
Daca pentru a avea acces la reteaua traditionala atacatorul trebuie sa aiba acces fizic la cladire sau echipament de retea, nu este cazul si pentru reteaua wireless. Cineva poate fura date din companie fara a fi cel putin in cladire. Din acest motiv este foarte important ca reteaua wireless sa fie foarte bine securizata, astfel incat nimeni sa nu poata accesa datele dumneavoastra fara sa stiti.

Fiind o latime de banda gratuita, inseamna deasemenea ca banda wireless poate fi congestionata si sa nu functioneze asa cum ar trebui. Este perfect legal pentru orice companie sa foloseasca oricare dintre benzile disponibile, devenind foarte dificil de asigurat ca reteaua wireless functioneaza corespunzator, mai ales in zone aglomerate cu retele wireless.
 
 

Fiecare utilizator are acum si un smartphone personal pe care il aduce la birou, pe care departamentul IT nu il poate accesa sau pe care nu il are sub administrare. Cum ne asiguram ca dispozitivul mobil este securizat?
Un smartphone nesecurizat conectat la reteaua companiei poate compromite toata reteaua. Am intrat acum intr-o noua era, o era a „Internet of Things”, o era in care fiecare dispozitiv este conectat la internet, in care fiecare dispozitiv nu este altceva decat o usa in fata unui atacator.

 

Oferim solutii complete de MDM (Mobile Device Management), care pot sterge un dispozitiv mobil in cazul furtului. Noi sprijinim BYOD (Bring Your Own Device), asigurandu-ne ca dispozitivele personale nu se conecteaza la reteaua interna a companiei, le oferim o retea de oaspeti dedicata.
Proiectam, implementam si administram retele wireless de la mici dimensiuni pana la sute sau chiar mii de utilizatori, construite cu securitate si scalabilitate in minte. Oferim solutii wireless pentru interior, exterior sau pentru depozite, cu capacitati de roaming, permitandu-le utilizatorilor sa se deplaseze in cladire ramanand conectati in permanenta la retea, crescand disponibilitatea si micsorand costurile necesare pentru a furniza cabluri in zone care nu sunt usor accesibile. Putem securiza retelele wireless integrat cu Active Directory, permitand accesul la reteaua wireless in functie apartenenta utilizatorului/computerului in Active Directory.

Galerie foto
  • ...