Modern Garden Design, Chiajna / Ilfov - Amenajare gradini

Servicii intretinere gazon

Dupa amenajarea gradinii si a curtii, urmatorul lucru pe lista ar trebui sa fie lucrarile de intretinere gazon, cat si cele de intretinere a plantelor si a celorlalte elemente din gradina.

Ingrijirea gazonului trebuie sa fie demarata primavara, indata ce vremea o permite, prin lucrari specifice cum ar fi aerarea si fertilizarea acestuia cat si anumite tratamente fitosanitare. Aerarea gazonului poate fi efectuata cu grebla, insa rezultatul optim este obtinut cu utilaje profesionale. Dupa aceasta operatiune, trebuie aplicat fertilizant pentru a asigura gazonului toate elementele nutritive necesare unei dezvoltari sanatoase, pentru o perioada indelungata. Totodata se efectueaza si tratamentele fitosanitare necesare combaterii bolilor si ciupercilor favorizate de depunerile de zapada de peste iarna.

Una dintre cele mai importante lucrari de intretinere a gradinii, este tunderea corecta si in mod regulat a gazonului. Deasemeni el trebuie erbicidat, udat, dar si tratat impotriva daunatorilor precum insectele si ciupercile, dar si a altor boli. Toti acesti pasi trebuie efectuati cu atentie, pe baza unui diagnostic pus de catre un inginer horticultor. In schimb, lipsa unei intretineri incorecte poate duce la deteriorarea partiala sau totala al gazonului.

Sa nu uitam nici de celalalte elemente ale gradinii, care presupun si ele intretinere corespunzatoare. De la ingrijirea florilor, la toaletarea copacilor si a arbustilor, este nevoie de tratament separat pentru fiecare soi de planta, inclusiv protejarea celor sensibile peste iarna. Totodata este nevoie si de stropirea preventiva si curativa a plantelor in caz de boala sau impotriva daunatorilor deja existenti.

Orice gradina trebuie constant intretinuta si ingrijita pentru a nu se deteriora in timp. Firma noastra, Modern Garden Design, va ofera servicii profesionale de intretinere gradini si spatii verzi cu ajutorul unui personal calificat, a utilajelor si uneltelor profesionale, oferind atentie speciala atat gazonului cat si celorlalte coltisoare verzi.

Galerie foto
  • ...