Modern Garden Design, Chiajna / Ilfov - Amenajare gradini

Sisteme drenaj

  • Unul din principalele lucruri pe care un proprietar de casa trebuie sa il stie este acela ca apa poate fi, uneori, un adversar redutabil pentru siguranta gospodariei, deoarece exista o multitudine de modalitati prin care aceasta poate distruge locuinte sau spatii verzi.
  • De aceea, apa care se aduna in interiorul gradinii dumneavoastra poate provoca o multime de daune, ca sa nu mai vorbim de aspectul neplacut pe care apa baltita il confera spatiului verde. Prin urmare, este foarte important sa acordati o mai mare atentie problemelor legate de drenaj si este crucial ca sistemele de drenaj sa fie foarte bine realizate si intretinute.
  • Drenajul intr-o gradina este, de multe ori, pus intr-un plan secund, insa cand ceva nu merge asa cum trebuie, rezultatele pot fi devastatoare. Din pacate, sunt foarte multe cazuri in care apa a intrat in gospodariile oamenilor din cauza sistemului de drenaj nerealizat profesional. De altfel, in perioada de iarna exista un pericol si mai mare, acela al inghetului apei in exces care poate provoca daune suplimentare.
  • Reteaua de drenuri realizata de echipa Modern Garden Design, regleaza umiditatea solului, preluand excesul de apa de la irigare sau ploaie. Aceasta este alcatuita din tevi cu diverse diametre, perforate pe intreaga suprafata, striate si flexibile, ingropate in pamant la o adancime de 40-50 cm, dispuse pe orizontala, la acelasi nivel, acoperite cu o tesatura protectoare pentru a nu se colmata in timp. Datorita structurii lor, tevile de dren maresc de pana la 3 ori viteza de absorbtie a apei, care este astfel disipata si in lateral, nu numai in jos.
Galerie foto
  • ...