Montaj si verificari apometre Bucuresti / Montaj-Verificari-Apometre.ro

Verificare Apometre Bucuresti

Echipa noastra executa verificari apometre, servicii de montare si sigilare apometre in Bucuresti si judetul Ilfov. Verificari apometre la cel mai bun pret.

Cand si cum se face verificarea apometrelor in Bucuresti

Verificarea metrologica a apometrelor in Bucuresti este o obligatie care ii revine fiecarui proprietar in parte. Tot proprietarului de apartamente ii revine sarcina, ca la fiecare patru, maxim cinci ani sa faca un nou buletin de verificare metrologica, pe care sa il prezinte asociatiei de proprietari sau furnizorului de apa curenta din Bucuresti pentru certificarea inregistrarii corecte a consumului. Pentru cei care locuiesc la case, in Bucuresti, conditiile legale sunt aceleasi, insa acestia nu au obligatia sa prezinte cuiva buletinul de verificare metrologica dupa obtinerea acestora.

Verificarea apometrelor pentru consumatorii casnici din Bucuresti este utila pentru a corela abaterile de masurarea ale acestuia cu limitele admise de catre documentul metrologic legal. Aceasta operatiune este recomandata dupa expirarea certificatului metrologic sau daca se constata inregistrari gresite ale acestuia. Instalatorii autorizati sunt cei care vor decide daca este cazul inlocuirii apometrelor sau nu.

Termenul limita la care trebuie sa se faca verificarea apometrelor de apa calda este de patru ani, iar pentru cele de apa rece, perioada maxima pana la care se poate face verificarea metrologica este de sapte ani.

Cum se face verificarea apometrelor de apa calda sau apa rece in Bucuresti

  • Dupa solicitarea facuta catre un specialist care se ocupa cu astfel de operatiuni, un instalator se va deplasa la locuinta dumneavoastra din Bucuresti, identifica locul unde sunt amplasate apometrele, noteaza seriile si consumul acestora si trece la demontarea lor.
  • Apometrele actuale se decupleaza montandu-se provizoriu apometre temporare sau un contor special, numit monsor, care vor inregistra consumul, astfel incat utilizatorii sa poata folosi apa in continuare.
  • Urmeaza operatiunea de verificarea a apometrelor, prin conectarea la un aparat etalon, in functie de care se va da calificativul Admis sau Respins.
  • Daca se constata ca apometrul nu inregistreaza corect consumul de apa, acesta va trebuie inlocuit, iar in cazul in care se ajunge la concluzia ca apometrul functioneaza la parametrii normali, acesta se va monta la loc. In aceasta situatie, perioada de functionare se va suplimenta cu 48 de luni in cazul apometrelor de apa calda si cu 60 de luni in cazul apometrelor de apa rece. In cazul in care apometrele nu sunt in regula, adica nu inregistreaza la parametrii normali consumul de apa se va recomanda achizitionarea unui alt apometru nou, iar cel vechi va fi declarat nevalid.
  • La finalul operatiunii de verificarea a apometrelor dintr-o locuinta din Bucuresti, acestea se vor sigila cu sarma si plumb stantat. Prin aceasta procedura prin se certifica faptul ca montajul apometrului s-a realizat corect de catre o firma autorizata BRML. Dupa sigilarea apometrelor, fiecare locatar din Bucuresti, de la bloc sau casa va primi documentatia necesara validarii functionarii contorului de apa, care consta in: buletinul de verificare metrologica care trebuie sa contina obligatoriu data verificarii actuale si a urmatoarei verificari, contractul de contorizare, certificatul de garantie al apometrului, procesul verbal de montare si sigilare, dar si factura aferenta intregii lucrari.
  • Timpul de lucru, necesar operatiunii de verificarea a apometrelor dintr-o locuinta din Bucuresti, este de aproximativ 30 de minute si se face pe o masa de lucru speciala din cadrul unei firme autorizate de Biroul Roman de Metrologie Legala.

 

Preturile, practicate de firmele autorizate pentru verificarea metrologica a apometrelor, variaza intre 15 si 100 de lei. In functie de complexitatea lucrarii, timpul de lucru si preturile pot varia. Variantele mai ieftine pentru verificarea metrologica a apometrelor sunt posibile doar daca cererea de verificare a fost facuta de catre asociatiile de proprietari din Bucuresti.

Montajul si verificarea unui apometru nu este acelasi lucru cu montajul unui racord, prima operatiune se va face doar de catre un instalator sau o firma autorizata de Biroul Roman de Metrologie Legala, care este in masura sa desfasoare si sa sigileze corect contorul de apa.

Pentru servicii de calitate si garantia lucrarii apelati doar la instalatori autorizati.

Verificarea unui apometru constra in scoaterea acestuia si conectarea lui la un aparat etalon, pentru corelarea abeterilor de masurare ale acestuia in limitatele adminise legal.

Verificarea apometrelor – metrologica reprezinta o obligatie pentru orice proprietar de apartament.

Repere activitate verificare apometre

1. In urma solicitatii dumneavoastra ne deplasam la locatie pentru a identifica problemele aparute sau pentru a efectua verificarea metrologica.

2. Apometrele se decupleaza montandu-se provizoriu apometre temporare sau dop.

3. Trecem la verificarea apometrului prin conectarea la un aparat-etalon urmand sa acordam calificativul ADMIS sau RESPINS.

4. In cazul in care apometrul nu inregistreaza corect acesta va trebui inlocuit cu unul nou;

5. Montajul se va sigila iar dumneavoastra veti primi documentatia necesara validarii functionarii contorului de apa.

Timpul de lucru necesar verificarii unui apometru

Este de cca 30 minute. In functie de complexitatea lucrarii timpul de lucru poate varia. Asiguram calitate executiei, garantie si preturi accesibile. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati.

INFORMATII SI OFERTE DE PRET LA 0766 974 760ASIGURAM INTERVENTII DE URGENTA IN BUCURESTI NON STOP

Galerie foto
  • ...