Networld IT&C - Servicii IT, service si mentenanta Bucuresti

Întretinerea Sistemelor Informatice

In cadrul oricarei companii aparitia unor erori inca din faza de proiectare si creare a unui sistem informatic sau in perioada de functionare conduc la pierderi de timp si resurse pentru aceasta indiferent de domeniul despre care vorbim.

Intretinerea sistemelor informatice are scopul de a realiza schimbari in ceea ce priveste componentele hardware, software patrunzand chiar si in alte proceduri are companiei, totul pentru a rezolza problemele aparute si pentru a se evita aparitia lor dupa o anumita perioada. Serviciile de intretinere a sistemelor IT sunt utile pentru companii ce au ca obiectiv performanta pe termen lung, pentru ca doar acordand o atentie deosebita acestor sisteme, activitatile se vor desfasura conform standardelor.

 

 

ctivitatea de mententa si intretinere a sistemelor incepe dupa implementarea/instalarea sistemului informatic si are rolul de a asigura functionarea  in parametri normali.

In functie de scopul serviciilor de mententant, aceasta se poate diviza in:

  • - mententa corectiva  ce are ca obiectiv repararea si inlaturarea defectelor sau erorilor din proiectare, programare sau implementare;
  • - mentenanta adaptiva ce are rolul de a adauga un surplus de valoare;
  • - mentenanta preventiva utilizata pentru a reduce riscurile ca sistemul existent sa  cedeze in timpul functionarii.

Sistemele informatice sunt supuse pericolelor in fiecare moment de functionare, iar aparitia erorilor sau chiar caderea sistemului se poate produce in orice moment, situatie ce trebuie evitata pe cat posibil.

A intretine este mai ieftin si mai eficient decat a repara. Daca detineti o firma in centrul careia se afla sistemul informatic, iar intreaga activitate se deruleaza  prin intermediul acestora, orice deficienta genereaza pierderi.

Galerie foto
  • ...