Gradinita Pick Me Academy

Activitati in aer liber

Activitatile in aer liber reprezinta cel mai bun loc pentru prescolari sa-si puna in practica abilitatile fizie. Doar in aer liber copiii pot experimenta potentialul activitatilor motrice prin intermediul jocului, alergarii si sariturilor.

Activitatile in aer liber ofera mult mai mult decat beneficii fizice. Dezvoltarea cognitiva si social-emotionala sunt si ele incluse. Afara, copiii isi pun imaginatia in miscare, si mai mult decat atat inventeaza jocuri. Facand acest lucru, copiii se exprima cu o usurinta mult mai mare si invata despre lumea din jurul lor pe care o percep prin maniere proprii si unice. Se simt in siguranta si in control, ceea ce promoveaza si intareste autonomia, ii ajuta sa ia decizii. Prin practicarea de sporturi ce implica manuirea mingei, aruncarea sau prinderea, ei devin mai organizati. De asemenea capata deprinderi de manuire a obiectelor: invata sa impinga un leagan, sa traga un vagon, sa ridice si sa care obiecte.

Mai mult decat atat, activitatile in aer liber ii ajuta pe copii sa arda calorii, prevenind astfel obezitatea, bolile de inima ai caror factori de risc s-au dublat in ultima decada. Activitatile in aer liber sunt importante si pentru faptul ca lumina naturala stimuleaza glanda pineala, parte a creierului care regleaza “ceasul biologic”, vitala pentru sinstemul imunitar si care ne creaza starea de fericire..

Inventand reguli pentru jocuri( asa cum fac prescolarii) se promoveaza intelegerea conceptului de “regula” si desi ei se joaca , in acelasi timp acumuleaza :

  • Abilitati de comunicare si vocabular
  • Legaturi numerologice( tin scorul, numara)
  • Traditii sociale(datorita faptului ca se joaca impreuna si coopereaza)

ACTIVITATI EXTRACURRICULARE

Imbogatirea cunostintelor cu activitatati extracurriculare reprezinta un punct central in experienta oferita copilasilor din cadrul Pick Me Academy si o parte componenta a curriculei britanice.

La Pick Me Academy copilasii au posibilitatea de a experimenta si de a se bucura de oportunitati si experiente noi, dezvoltandu-se atat inauntrul cat si in afara salii de clasa.

Prin intermediul diferitelor programe si a variatelor evenimente cu scop caritabil realizate de-a lungul anului, elevii nostri invata ce inseamna munca in echipa si satisfacia obtinuta in urma realizarii serviciului in scopul comunitatii. Deasemenea exista si oportunitati de spectacole si reprezentatii de teatru, productii scolare si de divertisment.

Daca rigoarea academica reprezinta inima curriculei noastre, activitatea extracurriculara reprezinta sufletul, acesta fiind modul in care ne asiguram ca toti copilasii Pick Me Academy nu sunt doar copilasi aflati intr-un continuu proces de invatare , ci sunt implicati in actiuni antrenante din punct de vedere emotional, pasionati de ceea ce fac, cu capacitatea de a pune bazele unor relatii sanatoase si de a oferi tot ce au mai bun societatii.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0726000640
Str. Slt. Pompiliu Manoliu, nr. 7, sector 2, Bucuresti
Distribuie