Podlovschi Vladimir - Cabinet de avocatura Bucuresti

Daune morale, malpraxis

ste important sa contactati un avocat in cazul nefericit tn care sunteti victima unui accident, întrucât procesul de obtinere a despagubirilor este unul complex. Costurile nu vor fi un impediment, întrucât consilierea este gratuita, iar onorariul înaintat pentru demararea procedurilor este unul minim, cabinetul nostru lucrând pe baza de onorariu de succes.

În cazul in care ati fost victima unui astfel de accident, si daca nu sunteti vinovat, sunteti îndreptatit la  a solicita despagubiri morale si materiale. De cele mai multe ori, societatile de asigurari vor negocia la sânge despagubirile pe care le vor acorda, despagubiri care aproape întotdeauna vor fi inferioare celor obtinute în urma unui proces derulat în instanta. Daca ati fost victima unui accident, este bine sa formulati o plângere penala, solicitând ca persoana vinovata sa fie trasa la raspundere.

Bineinteles, va veti constitui parte civila în cadrul acestui proces penal. Chiar si în situatia tn care cauza a fost clasata (adica închisa), puteti solicita despagubiri pe calea unei actiuni civile. Asadar, nu este neaparat necesar sa se fi savârsit o fapta penala pentru ca sa puteti solicita despagubiri. Si în situatia în care nu este clar cui apartine vinovatia pentru producerea accidentului, acest lucru poate fi clarificat de instanta de judecata, pe baza unei expertize tehnice auto.

Trebuie retinut ca despagubirile sunt de doua feluri – materiale si morale.

Atentie

Daunele morale reprezinta o încercare de reparatie a suferintei si socului psihologic pe care l-ati trait ca urmare a evenimentului, a prejudiciului psihic cauzat de moartea unei persoane sau a unei rude apropiate, de ranirea, mutilarea sau desfigurarea suferita, s.a.m.d.. Cuantumul acestor despagubiri este, de cele mai multe ori, stabilit in baza aprecierii instantei de judecata, avându-se în vedere consecintele negative suferite, atât în plan fizic, cât si psihic. În situatia în care, în urma accidentului, victima a decedat, despagubirile pot fi solicitate si de parintii, de fratii sau de copiii acestuia.

Galerie foto
  • ...