Podlovschi Vladimir - Cabinet de avocatura Bucuresti

Executari silite, contestatie la executare

 

În functie de fiecare situatie în parte, vom selecta metoda cea mai rapida, dar si cea mai putin costisitoare.Vom determina, în primul rând, daca detineti un titlu executoriu, daca creanta dumneavoastra poate fi recuperata printr-o procedura speciala, rapida, sau daca se impune parcurgerea unei proceduri de drept comun.Trebuie avut in vedere faptul ca, în actualul Cod de procedura civila sunt reglementate proceduri speciale, cum ar fi cea pentru cererile de valoare redusa (pentru debite mai mici de 10.000 lei), sau procedura speciala a emiterii ordonantei de plata, proceduri pentru care sunt necesare numai înscrisuri, si a caror durata este redusa.

Pentru situatia în care se impune administrarea si a altor mijloace de proba, cum ar fi expertiza tehnica, proba testimoniala, sau interogatoriul, se va urma procedura de drept comun, care este calea “normala” de recuperare a debitelor, prin instanta.

Este important a se apela la un avocat in vederea stabilirii strategiei in cauza, intrucât, pe de-o parte, sansele de reusita cresc exponential, iar pe de alta parte se poate scurta în mod semnificativ durata de timp în vederea recuperarii sumelor, si se poate identifica varianta cea mai putin costisitoare.

De asemenea, oferim consultanta si reprezentare juridica si în situatia în care va aflati pe partea cealalta a baricadei, respectiv în postura de debitor.

Atentie

În aceasta situatie este imperativ sa contactati un avocat cât mai curând cu putinta, întrucat termenul de formulare a contestatiei la executare este unul redus, de 15 zile. Inclusiv în cazul în care sunteti supus unei executari silite de catre bancî, sunt situatii în care în contractul de credit pe care l-ati incheiat cu banca sunt inserate o serie de clauze abuzive, ce pot fi înlaturate prin contestatie la executare. Desigur, aceste clauze abuzive pot fi înlaturate, prin instanta, si înainte de a fi supus executarii silite.

Galerie foto
  • ...