Feqs Group - Servicii si solutii in domeniul securitatii la incendiu, Bucuresti

Instalatii detectie,avertizare incendiu

...
Instalatii de detectie si avertizare a incendiilor

Instalatiile de detectare, semnalizare si avertizare a incendiilor – acronim IDSAI – asigura interventia în timp util în caz de incendiu. Echiparea constructiilor cu astfel de instalatii se face în functie de categoria, tipul si destinatia acestora, precum si de nivelul de stabilitate la incendiu în conformitate cu prevederile normativului P118-3/2015: ”NORMATIV DE SIGURANTA LA FOC, Partea – III- a, Instalatii detectare, semnalizare si avertizare a incendiilor”.

IDSAI respecta cu strictete normele legale în vigoare, iar ca solutiile oferite de catre specialistii FEQS Group Romania sunt compatibile din punct de vedere tehnic cu necesitatile de conformare la foc si protectie reala a oricarei cladiri.

IDSAI sunt implementate în trei pasi :

  • identificarea solutiei, proiectarea instalatiei si avizarea proiectului propus;
  • executie si integrare;
  • mentenanta.

1. Identificarea solutiei, proiectarea instalatiei si avizarea proiectului propus:

In aceasta faza, agentul de preluare din cadrul departamentului de vânzare stabileste o interconectare cu departamentul tehnic si de proiectare pentru propunerea unei solutii optime pe baza unei evaluari realizate anterior de catre acesta, urmând sa-i fie transmisa o propunere financiara pentru realizarea proiectului tehnic.

Specialistii FEQS Group România gândesc implementarea unei solutii tehnice, iar în vederea executarii acesteia se vor deplasa în teren ori de câte ori va fi necesar, rezultând astfel proiectul tehnic si propunerea tehnica si financiara pentru executie.

Dupa finalizare, proiectul tehnic este repartizat unui delegat al companiei, denumit în continuare responsabil de client (în majoritatea cazurilor el fiind chiar agentul de preluare). El se va ocupa de verificarea proiectului din punctul de vedere al securitatii la incendiu, urmând ca dupa aceasta etapa sa fie depusa la ISU local pentru obtinerea avizului de securitate la incendiu.

2. Executie si integrare:

Dupa obtinerea avizului de securitate la incendiu pentru proiectul tehnic realizat, o echipa FEQS Group, constituita din responsabilul de client, alaturi de seful de echipa IDSAI al carui proiect a fost repartizat, se deplaseaza în locatie pentru stabilirea reala a metodologiei de lucru si implementare. Revizuirea echipamentelor si produselor alocate executiei, preluarea frontului de lucru, stabilirea termenului de executie si ultimele detalii pentru emiterea ordinului de executie sunt etapele pe care echipa le va rezolva succesiv.

Pe toata durata desfasurarii operatiuniilor necesare executiei instalatiei, începând de la achizitionarea materialelor si pâna la finalizarea si punerea în functiune a instalatiei, Specialistii FEQS Group România le vor realiza la cele mai înalte standarde, respectând cu strictete cerintele proiectantului si ale clientului, prestabilite la semnarea contractului, precum si prevederile si reglementarile legale pe care le implica acesta.

FEQS Group România dispune de procese si metodologii concrete de lucru pentru supravegherea continua a derularii contractului, având scopul de a anticipa si de a adopta rapid orice posibile schimbari privind modificarea, îmbunatatirea si dezvoltarea instalatiilor, astfel încât la momentul predarii, ele sa functioneze la capacitatea maxima de protectie la foc.

3. Mentenanta:

Exceptând prevederile legislative privind obligativitatea întretinerii periodice, activitatile de mentenanta au ca scop mentinerea instalatiilor în stare de functionare si obtinerea unor performante maxime pentru acestea.

Pentru sustinerea unui serviciu profesional de întretinere si interventie asupra instalatiilor, FEQS Group România dispune de un dispecerat non-stop pentru asistenta tehnica telefonica si interventie cu ajutorul sistemului de ticketing dezvoltat si implementat în cadrul acestuia, cât si supravegherea permanenta a instalatiilor prin intermediul pachetului Qbox (monitorizare prin intermediul comunicatorului de date Qprotocol 1125).